FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2026 Dünya Kupası için futbolun Kuzey Amerika'daki en büyük spor olmasını beklediğini söyledi.

Dünya futbol yönetim organı FIFA, New York'taki Rockefeller Center'da düzenlenen özel bir etkinlikte öne sürülen 22 tekliften başarılı olan 11'i ABD'de, 3’ü Meksika'da ve 2’si Kanada'da olmak üzere 16 şehri açıkladı. Ancak açılış maçının veya finalin nerede oynanacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Turnuvanın oynanacağı şehirleri kastederek, Infantino, "2026'ya kadar futbol dünyanın bu bölgesindeki bir numaralı spor olacak" dedi.

‘EN REKABETLİ SÜREÇTİ’

1994 yılında turnuvayı düzenleyen Amerika Birleşik Devletleri, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami ve New York/New Jersey'de maçlara ev sahipliği yapacak.

1970 ve 1986'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Meksika, maçlarını Mexico City, Guadalajara ve Monterrey'de, erkekler müsabakasını ilk kez düzenleyen Kanada ise Vancouver ve Toronto'da yapacak.

Infantino, "Bir FIFA Dünya Kupası için en rekabetçi süreçti, dünyanın buraya gelmesini sağlayacağız, heyecan verici bir turnuva yapacağız" dedi ve finalin nerede yapılacağı konusunda herhangi bir karar alınmadığını da sözlerine ekledi. (Reuters)