Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış mücadelesinde Göztepe evinde Galatasaray'ı ağırladı.

Galatasaray tam dört kez penaltı kararı çıkan, bşr penaltı kararınında VAR sonrası iptal edildiği maçı 3-2 kazandı.

Galatasaray'ın gollerini 3. dakikada Nelsson ile 87. ve 90+9. dakikalarda Gomis kaydetti.

Göztepe'nin gollerini ise 45+1. ve 70. dakikalarda penaltılardan Ndiaye attı.

Galatasaray, karşılaşmayı 3-2 kazanarak puanını 32’ye yükseltti ve ligde 13. sırayı aldı.

GÖZTEPE’DE 6 DEĞİŞİKLİK

Ligde geçen hafta deplasmanda Atakaş Hatayspor'a 2-1 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü Nestor El Maestro, bu maçta sakatlıkları ve cezaları nedeniyle forma giyemeyen 6 isme Galatasaray karşısında şans verdi.

İzmir temsilcisinde geçen hafta müsabakaya ilk 11'de başlayan Murat Paluli, Kahraman Demirtaş, Atakan Çankaya, Jacques Moubandje, David Tijanic ve Aytaç Kara'nın yerine Kerim Alıcı, Atınç Nukan, Dino Arslanagic, Berkan Emir, Cherif Ndiaye ve Obinna Nwobodo oynadı.

GALATASARAY'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da ise teknik direktör Domenec Torrent, 1-1 berabere biten Yukatel Kayserispor müsabakasının ilk 11'inde 5 değişiklik yaptı. Sacha Boey, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli ve Bafetibi Gomis'in yerine Omar Elabdellaoui, Ömer Bayram, Erick Pulgar, Halil Dervişoğlu ve Mustafa Muhammet forma giydi.

Sarı-kırmızılı ekipte 31 Aralık 2020'de yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle gözlerinden yaralanan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui uzun bir aradan sonra ilk 11'de yer aldı. Özel bir gözlük takan futbolcu 422 gün sonra resmi bir müsabakada mücadele etti.

'BİR ATKI BİR OYUNCAK' KAMPANYASI

Göztepe Kulübü ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ortaklığıyla 2018, 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen "Bir Atkı Bir Oyuncak" projesi bir kez daha tekrarlandı. Gürsel Aksel Stadı çevresinde kurulan Kızılay çadırlarına taraftarlar atkı, bere, eldiven ve oyuncak bağışı yaptı.