Ligue 1 ekibi Marsilya'da istediği forma şansını bulamayan Cengiz Ünder için Galatasaray'ın ısrarı devam ediyor.

Fanatik’in haberine göre, 25 yaşındaki kanat oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmak için yaptığı birkaç tekliften olumsuz yanıt alan sarı kırmızılılar, Türkiye'de 8 Eylül'e kadar devam eden transfer döneminin avantajını 1 haftalık kalan süreçte kullanmaya çalışacak.

Avrupa'da transfer döneminin tamamlanması sebebiyle elinde fazla seçenek de kalmayan milli kanat oyuncusuyla yakın süreçte tekrar bir araya gelecek olan Galatasaray yönetimi, önce Cengiz'i ardından Marsilya'yı ikna etmenin hesaplarını yapıyor.

TUDOR'LA ARASI BOZUK

L'Equipe, futbolcuların Igor Tudor'un takımla iletişiminden memnun olmadığı için kaptan Dimitri Payet'in Başkan Pablo Longoria'dan toplantı talep ettiğini yazdı.

Haberde ayrıca, Tudor'un sert tavırları ve idman temposunun da hoşnutsuzluk yarattığı ifade edildi.

Hırvat teknik adamın takımın başarılı orta saha oyuncusu Gerson'la idmanda sert bir tartışma yaşadığı, forvet Dieng'le de karşılıklı atıştığı ve aralarının açık olduğu daha önce basına yansımıştı.

OYUNA ALIP ÇIKARMIŞTI

Fransa Ligue 1'in üçüncü haftasında Marsilya'nın Nantes'ı 2-1 mağlup ettiği maçta Müsabakaya Marsilya'nın bir diğer yıldızı Dimitri Payet ile birlikte yedek kulübesinde başlayan Cengiz Ünder, 65. dakikada Alexis Sanchez yerine oyuna dahil oldu. 

Karşılaşmayı 10 kişi götüren Marsilya'da Igor Tudor, 82. dakikada gelen galibiyet golü sonrası 83'te Cengiz Ünder'i oyundan çıkarmıştı.

Igor Tudor'un bu kararına çok sinirlenen Cengiz, Hırvat çalıştırıcıya tepki gösterirken takım arkadaşları ve taraftarlar oyuncuyu alkışlayarak teselli etti. 

18 dakikada sonra oyundan alınmasına öfkelenen Cengiz Ünder'i Marsilya taraftarları ayakta alkışlarken milli oyuncumuz da alkışla karşılık verdi. 

Cengiz Ünder, Igor Tudor'un bu kararı sonrası yedek kulübesi yerine direkt soyunma odasına gitti.

Cengiz Ünder, geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla 47 maça çıkarken 13 gol ve 6 asistlik bir performans ortaya koydu. Milli futbolcu bu sezon ise 3 maçta toplam 125 dakika süre aldı.