Galatasaray gün içerisinde transfer şov yaptı! Sarı-kırmızılılar 1,5 saat içerisinde 4. transferini Milot Rashica ile açıkladı. Galatasaray, İngiltere Championship takımlarından Norwich City forması giyen kanat oyuncusu Rasciha’nın kiralık transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Galatasaray, bir dönem Barcelona forması da giyen Yusuf Demir ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, yönetimin yaklaşık bir aydır uğraş verdiği Yusuf Demir transferinde mutlu sona ulaştı ve anlaşma sağladı. Galatasaray, transfer için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Galatasaray'ın açıklaması şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Yusuf Demir'in kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü SK Rapid Wien ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

Galatasaray, Avusturya ekibi Rapid Wien'de forma giyen 18 yaşındaki hücum oyuncusunu 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. Büyük kulüplerin gözdesi olan Yusuf Demir'in transferinde dünyanın birçok büyük kulübüyle yarışan sarı-kırmızılılar, 10 milyon Euro isteyen Avusturya ekibiyle yaptığı sıkı pazarlık sonucunda ücreti 6 milyon Euro'ya kadar indirdi ve Rapid Wien ile el sıkıştı.

Galatasaray 21 yaşındaki Danimarkalı stoperi Mathias Ross için AaB Aalborg ile anlaştı. Sarı-kırmızılılar transfer için görüşmelere başlandığını da açıkladı.

Galatasaray'ın açıklaması şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Mathias Ross Jensen'in kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Aalborg BK ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

Ross için Vitesse ile görüşen ancak anlaşamayan Aalborg, Galatasaray ile masaya oturdu. Danimarka kulübü, 21 yaşındaki milli stoperi için 1.7 milyon euro istedi. Ayrıca, bu bedele ek olarak çeşitli başarı bonusları ve bir sonraki satışa yönelik pay talep etti. 

Galatasaray, Aalborg ile orta yolu buldu ve anlaştı.

Aalborg altyapısından yetişen Mathias Ross, 17 yaşında profesyonel oldu ve düzenli olarak süre bulmaya başladı. 21 yaşında olmasına karşın Aalborg formasıyla 104 resmi maça çıktı. Ross, Danimarka alt yaş milli takımlarında da toplam 32 kez forma giydi. 

Son olarak Manchester United’da forma giyen 34 yaşındaki İspanyol futbolcu, Premier Lig devinden ayrıldıktan sonra serbest oyuncu konumundaydı. Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklama şöyle;

“Profesyonel futbolcu Juan Manuel Mata Garcia’nın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Kariyerine Real Madrid altyapısında başlayan Mata, Valencia, Chelsea ve Manchester United formaları giydi.