Süper Lig'de Ankaragücü'ne 2-1 yenilerek 8 haftalık yenilmezlik serisi sona eren Galatasaray'da Mısırlı golcü Mostafa Mohamed 'rakibine dirsek attığı' gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan ihraç edilmişti.

GALATASARAY'DAN MHK'YA İTİRAZ

Kırmızı kart sonrası yoğun yoğun itirazlar gelirken bunlardan biri de Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yapıldı.

TRABZON-BEŞİKTAŞ MAÇINDAKİ KART EMSAL GÖSTERİLDİ

MHK'ya itiraz dilekçesini ileten Galatasaray'da 2007'de Trabzonspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'i örnek gösterdi.

Galatasaray’ın yazdığı dilekçe şu şekilde:

“Kulübümüzce, Süper Lig’in 28. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında futbolcumuz Mustafa Muhammed’in kırmızı kartla ihracı kararının ciddi ve aşikâr derecede hatalı olduğuna dair tespit yapılması ve bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara ve kulübümüze bildirilmesi konusunda 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı Merkez Hakem Kurulu kararı emsal gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na başvurulmuştur.”

RÜŞTÜ REÇBER'İN CEZASI KALDIRILMIŞTI

Süper Lig’in 2007-2008 sezonunda 20 Ekim 2007 tarihinde Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında siyah-beyazlı ekibin file bekçisi Rüştü Reçber kırmızı kartla oyundan ihraç edilmişti. Rüştü Reçber’in, topa göğüsle müdahale ettiğini belirten Beşiktaş, karara itiraz etmişti. PFDK'da Rüştü Reçber’in kırmızı kart cezasını kaldırmıştı.