Kuş gibi uçma hayalini 15 yaşından bu yana gerçekleştiren şanslı insanlardan biri Kaan Özenmiş. İleri seviye paraşütçülüğe geçiş ve rekor denemelerine katılma sürecini yurt dışında yaptığı atlayışlarda şekillendirdi. Bir hedefe, amaca yönelik çalışmalar yapması gerektiğini düşünerek ülkemizi uluslararası paraşüt (skydiving) rekor denemelerinde temsil etmeyi hedefledi. Odaklandığı bu hedefe ulaşmak için hummalı ve disiplinli çalışması dünya rekoruna seçilen ve katılıp başarılı olan ilk ve tek Türk paraşütçüşü olmanın yolunu açtı. 2015 yılında Dünya Dikey Formasyon rekor denemeleri için yapılan seçme kamplarında bu rekor denemesine katılmasını, uluslararası “Vertical Elite” takımına seçilmesini sağladı.

4 DÜNYA, 3 AVRUPA KITA REKORU

İlk rekorundan başlayarak, art arda aldığı başarılarına kadar tüm süreci anlatan Özenmiş şunları söyledi:

*2015 Ağustos ayında Chicago’da 164 kişi baş aşağı saatte 300 kilometre hızla  düşerken 40 saniye içerisinde bir araya gelerek önceden belirlenmiş bir şekli (formasyonu) oluşturarak Dünya Dikey Formasyon rekorunu kırdık. Bu rekorla Paraşüt sporunda (skydiving) bir dünya rekoruna seçilen, katılan ve başarılı olan ilk ve tek Türk paraşütçüsü (skydiver) oldum. Bir yıl sonra yine baş aşağı serbest düşüşte, bu defa gece şartlarında, karanlıkta 36 kişilik bir formasyon oluşturarak Gece Baş aşağı Formasyon Rekorunu kırdık.

*Bugüne kadar 3’ü Uluslarası Havacılık Federasyonu (FAI) olmak üzere, toplam 4 Dünya Rekorunda ve 3 FAI Avrupa Rekoru olmak üzere toplam 7 farklı uluslararası Paraşüt rekorunda ülkemi temsil ettim. 4 Dünya rekoru, 3 Avrupa kıta rekorunda payım var. Geçtiğimiz yıl Covid-19 nedeniyle bir rekor denemesi veya çalışma yapma fırsatı bulamadık. Bu sene 20 Şubat’ta ise ABD nin Kaliforniya eyaletinde 18 kişi bir atlayışta 2 farklı formasyon yaparak USPA(ABD Paraşüt Federasyonunun) “Headdown Large Formation Sequential” rekorunu kırdık ve hakemler tarafından onaylanarak kayıtlara geçti. Bu rekorda olmamın bence önemli olan kısmı, rekordaki ABD vatandaşı olmayan tek paraşütçü olmamdı.

HER AYIN YARISINI YURT DIŞINDA KAMPTA GEÇİRİYOR

Çok zor ve stresli olan sürece her ülkenin yaklaşık milli takım seviyesinde paraşütçüleri seçildiği için Kaan Özenmiş, yeni rekor denemeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her ay yurtdışında ileri seviye Skydiving (paraşüt) kamplarına katılarak, yine yurtdışında Rüzgar Tünelinde uçarak, antrenman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Tüm ileri seviye kamplar ve tünel çalışmaları yurtdışında olduğu için gidiş geliş günleri dahil ayın yaklaşık yarısını bu spora ayırıyor.
(Sözcü Haftasonu- Latif Sansür)