Manchester City Menajeri Pep Guardiola, İspanya özerk bölgesi Katalonya'nın bağımsızlığını desteklediğini kamuyou önünde açıklamaktan çekinmiyor. Buna karşın İspanya Milli Takımı'nda severek oynadığını da dile getiriyor.

Guardiola, "Tekrar oyna, Pep" isimli belgeselde özellikle Barcelona'da düzenlenen 1992 Olimpiyatları'nda birlikte oynadığı eski takım arkadaşları başta olmak üzere, milli takımdaki isimlerle ters düştüğünü açıkladı.

1992 Olimpiyatlarını kazanan takımın kendi aralarında bir WhatsApp grubu kurduğunu öğrendiğini kaydeden Guardiola, kendisinin dahil edilmediğini söyledi.

"1992 Barcelona Olimpiyatları'nda inanılmaz bir gruptuk" diyen Guardiola, "Ancak şimdi benim olmadığım bir WhatsApp grubunda görüşüyorlar. Ben o grupta hiç yer almadım. Canizares, üzgünüm; ancak beni davet etmediniz. Orada olmak istemediğimden değil, ancak kendimi dışarıda buldum" ifadelerini kullandı.

Real Madrid ve Valencia formaları da giyen eski kaleci Santiago Canizares ise daha önce Katalunya'nın bağımsızlığını savunan Guardiola ile keskin görüş ayrılığı içinde olduğunu açıklamıştı.

Canizares Marca'ya verdiği röportajda şöyle konuştu; "İspanya hakkında kötü konuşunda çok kötü hissediyorum" diyen canizares, "Beyninin ne zaman mutasyona uğradığını bilmiyorum. Ne onun ne de ait olduğu toplumun büyük bölümünün bizi karşı karşıya getirmesini istemiyorum. 1992'de siyaset hakkında bize ılımlı konuşuyordu. Bununla şaka yapabiliyorduk. İspanya'ya çağrılmasından domayı mutluydu. Bir keresinde kaybettiğimizde de ağlamıştık. Siyaset karşılıkla saygı çerçevesinde tartışılır. Tarihe bakarak değil. Şimdi her şey iğrenç bir hal aldı. Artık birbirimize daha fazla tölerans gösteremiyoruz. Onunla iletişimimi kopardım."

İspanya'da Katalanlar hakkındaki gelişmelere sessiz kalmayan ve aktif rol alan Guardiola, bununla ilgili problemler yaşıyor. 2018'de Katalonya'daki siyasi tutukluları desteklemek adına sarı kurdele taktığı için İngiltere Futbol Federasyonu tarafından para cezasına çarptırılmıştı.