Taraftar protestoları nedeniyle dünyanın en zengin futbol liginde bir maçın ertelenmesi, kulübün borcunu arttıran patrona karşı uzun süredir devam eden öfkenin doruk noktası oldu.

TARİH BELLİ DEĞİL

Önceden duyurulan protesto için toplanan kalabalık, cop kullanan polisler ve at sırtındaki memurlar tarafından maçın başlamasından yaklaşık 20 dakika öncesinde dağıtılabildi.

Manchester United, polis, yetkililer ve ligle yapılan görüşmelerin ardından maçın "güvenlik hususları nedeniyle" ertelendiğini söyledi. Maç için henüz yeni bir tarih açıklamayan lig yönetimi, kargaşayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Premier League yaptığı açıklamada, "Old Trafford'daki herkesin güvenliği ve emniyeti son derece önemli olmaya devam ediyor. Duygunun gücünü anlıyor ve saygı duyuyoruz, ancak özellikle COVID-19 ihlalleri göz önüne alındığında tüm şiddet eylemlerini, cezai zararları ve izinsiz girişleri kınıyoruz.  Taraftarların görüşlerini duyuracakları birçok kanal var, ancak bugün görülen bir azınlığın eylemlerinin hiçbir gerekçesi yok’’ denildi.

MANU: POLİSE YARDIMCI OLACAĞIZ

Takımdan yapılan resmi açıklamada, "Taraftarlarımız Manchester United konusunda tutkulu, ifade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkını tamamen kabul ediyoruz. Ancak, maçın
aksamasından ve diğer taraftarları, çalışanları ve polisi tehlikeye atan eylemlerinden dolayı üzgünüz. Polise destekleri için teşekkür ediyoruz ve daha sonraki tüm soruşturmalarda onlara yardımcı olacağız" şeklinde kaydedildi.

ESKİ FUTBOLCUDAN ‘SATIN’ ÇAĞRISI

Old Trafford'da Sky Sports için yapılan maç hakkında yorum yapmaya hazırlanan eski Manchester United defans oyuncusu Gary Neville, Glazers ailesini kulübü satışa çıkarmaya
çağırdı. Neville, "Sadece Manchester United taraftarları arasında değil, aynı zamanda ülkenin her yerinde futbol taraftarları için de büyük bir hoşnutsuzluk var ve sanırım sadece yeter
artık diyorlar. Glazer ailesi uzun yıllardır dirençli ve inatçı davranıyor. Bir süredir bu kulübün ihtiyaç duyduğu ve yaptığı finansal talepleri karşılamakta zorlandıklarını düşünüyorum’’ dedi.