30 Nisan’da başlayacak olan boykota Futbol Federasyonu'nun yanı sıra lig organları ve ayrımcılık karşıtı yardım kuruluşu Kick it Out dahil olmak üzere diğer kuruluşlar da katılacak.

‘’SEMBOLİK BİR JEST’’

Kick it Out'un Başkanı Sanjay Bhandari, "Bu boykot, ortak öfkemiz anlamına geliyor" diyerek, "Sosyal medya artık ne yazık ki zehirli suistimal için sıradan bir araç. Kendimizi platformlardan uzaklaştırarak, gücü olanlara sembolik bir jest yapıyoruz. Harekete geçmeniz gerekiyor. Değişim yaratmanıza ihtiyacımız var" şeklinde ekledi.

Sheffield United'dan David McGoldrick, geçen yıl ırkçı bir istismara uğradı ve bu boykotu memnuniyetle karşılayarak, "Pek çok oyuncunun başına geldi. Bir şeyin olması gerekiyor, orada ırksal olarak istismara uğramak çok kolay" dedi.

‘’NEFRETİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN’’

Futbol Taraftarları Derneği, Lig Yöneticileri Derneği, Futbolda Kadınlar, Kadınlar Şampiyonası ve kulüplerinin yanı sıra hakem kurumu Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) de Twitter, Facebook ve Instagram'ı boykot etmeyi taahhüt etti. İngiliz futbolunun yönetim organlarından yapılan ortak bir açıklamada, boykotun "sosyal medya şirketlerinin çevrimiçi nefreti ortadan kaldırmak için daha fazlasını yapması gerektiğini vurgulamanın" ve aynı zamanda "insanları eğitmenin önemini vurgulamanın" bir yolu olduğunu söyledi. 

Federasyonun eşitlik ve çeşitlilik direktörü Edleen John, "İngiliz futbolu hiçbir şekilde ayrımcılığa müsamaha göstermeyecektir. Oyundaki örgütleri ve bireyleri bu sosyal medya platformlarını geçici olarak boykot etmeye, dayanışma göstermeye ve mesajda birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

HÜKÜMETTEN ‘PARA CEZASI’ SÖZÜ

İngiltere hükümeti daha önce sosyal medya şirketlerini, platformlarında kötüye kullanımla mücadele etmemeleri halinde "milyarlarca sterlin" bulabilecek "büyük para cezaları" ile tehdit etmişti. 

Facebook, Şubat ayında, sorunun üstesinden gelmek için daha sert tedbirlerin alınacağını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta, Facebook'a ait olan İnstagram, kullanıcıların platformda takip etmedikleri kişilerden gelen kötü niyetli mesajları otomatik olarak filtrelemelerini sağlayan bir araç duyurdu.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)