Takım, geçtiğimiz Çarşamba günü şampiyonaların yapıldığı Cortina d’Ampezzo'ya başka bir teknik direktörle beraber gitti. İran’ın reform yanlısı günlük gazetesi Shargh, ayrıntıları vermeden hikayeyi haber yaptı. İran'ın kayak federasyonu ise herhangi bir bilgi vermedi. Ancak İran yasalarına göre evli bir kadın kocasının izni olmadan pasaport alamaz veya ülke dışına seyahat edemez.

4 İRANLI KADIN KAYAKÇI

Alpler Dünya Kayak Şampiyonası bu ayın başlarında Cortina'nın Veneto tatil beldesinde başladı ve 21 Şubat'ta sona erecek. Atefeh Ahmadi, Sadaf Savehshemshaki, Forough Abbasi ve Marjan Kalhor da dahil olmak üzere dört İranlı kayakçı, kadınların slalom yarışında yarışacak.

"İNSANLARI AYIRMAMALI"

Cortina Belediye Başkanı Gianpietro Ghedina İtalyan basınına, “Diğer ülkelerin geleneklerini veya düzenlemelerini değerlendirmiyorum. Ancak, her şeyden önce dünyanın her yerinden insanları ağırlayan bir spor etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Spor ayıran değil birleştiren bir şeydir" dedi.

KADINLARIN STADYUMA GİRMESİ YASAK

1979 devriminden bu yana ülkede, kadın sporları giderek daha popüler hale geldi. Ancak yine de kadınlar oyun sırasında saçlarını örtmek zorundadır. 1981'den beri kadınların erkek spor etkinliklerini izlemek için stadyumlara girmesi yasaklandı. FIFA’nın İran'ı turnuvadan uzaklaştırma tehdidinin ardından kadınların İran'ın Kamboçya'ya karşı 2022 Dünya Kupası eleme maçını izlemek için stadyuma girmesine izin verildiği 2019'da kural geçici olarak kaldırıldı.

MİLYONLARCA EZİLEN KADINDAN BİRİ

Ocak 2020'de İran'ın tek kadın olimpiyat madalyası sahibi Kimia Alizadeh, kendisini "İran'daki milyonlarca ezilen kadından biri" olarak tanımlayarak ülkesini terk edip Hollanda’ya yerleştiğini duyurdu. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com