KALECİ: Gianluigi Donnarumma (İtalya)

Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilerek, bir Avrupa Şampiyonasında ödülü kazanan ilk kaleci oldu. Maçlar boyunca göz dolduran oyununun yanı sıra, İtalya'nın hem yarı finalde hem de finalde penaltı atışlarında kazandığı kurtarışlar sayesinde ödüle layık görüldü. 22 yaşındaki kaleci, önünde uzun bir uluslararası kariyere sahip görünüyor.

SAĞ BEK: Kyle Walker (İngiltere) 

Üç sağ bek arasından ilk tercih olarak ortaya çıktı. İnanılmaz toparlanma hızıyla Walker, etrafında dolaşmanın neredeyse imkansız olduğunu kanıtladı. 

SOL BEK: Leonardo Spinazzola (İtalya) 

Çeyrek finalde Belçika'ya karşı kazanılan galibiyetin sonlarında yaşadığı bir sakatlık nedeniyle yarı finali ve finali kaçırdı ancak oynadığı maçlarda İtalya'yı önde tutmak için kale çizgisine kadar iniyordu. Sol kanattan hücum koşuları, İtalya'nın nefes kesen görüntülerinin bir özelliğiydi.

STOPER: Simon Kjaer (Danimarka) 

Takım arkadaşı Finlandiya'ya karşı oynanan maçta yere yığıldıktan sonra göğüs kompresyonları yaparak Christian Eriksen'in hayatını kurtarmaya yardımcı oldu, ardından yakın arkadaşının etrafında koruyucu bir halka oluşturarak ve sıkıntılı Danimarkalı oyunculara lider oldu. Ayrıca iyi oynadı ve Danimarka Milli Takımı’nın her şeye rağmen yarı finale çıkmasına yardımcı oldu.

Stoper: Leonardo Bonucci (İtalya) 

Arkada Giorgio Chiellini ile uzun süredir devam eden ortaklığı ikonik seviyelere ulaştı, özellikle de şimdi Avrupa şampiyonu oldukları için. Bonucci 34 yaşında ama havada ve top ayağındayken hiç olmadığı kadar güvenilir. Ayrıca finalde eşitleyen golü attı ve bu sırada İngiltere forvet oyuncusu Harry Kane tehdidini yok etti. 

ORTA SAHA: Jorginho (İtalya) 

Ballond'Or, hem Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni hem de İtalya ile Euro 2020'yi kazandığı bir sezonun ardından Brezilya doğumlu defansif orta saha oyuncusunun yolunun başında olabilir. Yarı finalde İspanya'ya karşı kazanılan penaltıyı sakince gole çevirdi ve İtalya'nın finalde İngiltere'ye karşı toparlanmasının şefi oldu.

ORTA SAHA: Paul Pogba (Fransa) 

Fransa son 16 turunun ötesine geçebilseydi, turnuvanın oyuncusu olacaktı. İsviçre'ye karşı uzun mesafeli çarpıcı golüyle birleşen pasörlüğüyle, Manchester United için her zaman göstermediği nitelikleri sergiledi.

ORTA SAHA: Pedri Gonzalez (İspanya) 

Daha 18 yaşında ve ilk büyük turnuvasında oynayan Pedri, pası, soğukkanlılığı ve top üzerindeki teknik yeteneği ile bir resital sundu. İspanya'nın güçlü bir İtalya orta sahasını geçmesine yardım ettiği ve normal sürede yüzde 100 pas tamamlama oranına sahip olduğu yarı finallerdeki performansı, hafızalarda uzun süre kalacak.

FORVET: Lorenzo Insigne (İtalya) 

İtalya'nın ön üçlüsünün en parlak kıvılcımı ve turnuvanın gollerinden birinin sahibi olan Insigne, kanattan çıkıp derin bir santrafor olarak alışılmadık bir rol üstlendikten sonra finalde de mükemmel bir futbol ortaya koydu. 

FORVET: Raheem Sterling (İngiltere) 

Manchester City'de ortalamanın altında bir sezonun ardından EURO 2020'ye formsuz girdi ve İngiltere'nin en iyi oyuncusu olarak tartışmalı bir şekilde bitirdi. Sterling, grup aşamasında Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynadığı maçlarda galibiyet golleri attı, son 16 turunda Almanya'ya karşı 2-0'lık galibiyette açılış golü ve yarı finalde Danimarka'yı mağlup eden penaltıyı kazandı.

FORVET: Cristiano Ronaldo (Portekiz) 

Sadece dört maç oynadı ama yine de beş gol ve bir asistle gol kralı ödülünün sahibi oldu. En üst düzeyde dayanıklı ve hala kararlı olan Ronaldo, 109 golle uluslararası erkekler futbolunda tüm zamanların en skorer liderliğini paylaşıyor.

(AP)