İsveç'in tutumu, Polonya ve Çekya’nın, FIFA'nın Rusya'nın kendi federasyonu olan Rusya Futbol Birliği adı altındaki tarafsız sahalarda bayrağı ve marşı olmadan oynamasını emretme girişimini kabul etmeyeceklerini açıklamasından bir gün sonra geldi.

Federasyon, "İsveç Futbol Federasyonu, FIFA'nın kararından hayal kırıklığına uğradı, ancak Rusya'nın yaklaşan Dünya Kupası elemelerindeki maçlarını iptal etmek için diğer federasyonlarla birlikte çalışmaya devam etmeye kararlı" şeklinde açıklama yaptı. 

Açıklamanın devamında, “İsveç Futbol Federasyonu, Ukrayna'yı yasadışı ve derinden haksız işgali nedeniyle Rusya'ya karşı hiçbir maç oynamayacağımız konusunda ısrar ediyor” diye eklendi. 

‘KABUL EDİLEMEZ’

İsveç Futbol Federasyonu Başkanı Karl-Erik Nilsson, Avrupa futbolunun yönetim organı olan UEFA'nın kıdemli başkan yardımcısıdır. Nilsson, Pazar günü FIFA'dan "daha keskin bir duruş" beklediğini söyledi.

Rusya'nın 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off'larında yarı final maçında Polonya ile oynayacak ve beş gün sonra Katar'daki Dünya Kupası'na hangi takımın gideceğine karar verileceği maçta İsveç veya Çek Cumhuriyeti'ne ev sahipliği yapma hakkı verilecek.

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Pazar günü yaptığı açıklamada, FIFA'nın Rusya'yı Dünya Kupası elemelerinden ihraç etmemiş olmasının "tamamen kabul edilemez" olduğunu söyledi.

ARNAVUTLUK’TAN SERT TUTUM

Rusya'nın gelecekteki rakiplerinden biri olan Arnavutluk’tan yapılan açıklamada, hiçbir spor dalında bu ülkeye karşı oynamayacağını söyledi. Rusya ve Arnavutluk, UEFA Uluslar Ligi'nin ikinci kademe grubunda Haziran ayında iki kez karşı karşıya gelecek. Grup ayrıca İzlanda ve İsrail'i de içeriyor. (AP)