Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, hareketten yana olup olmadığı sorulduğunda Draghi, "Evet... Enfeksiyonların hızla arttığı bir ülkede finalin düzenlenmesini durdurmaya çalışacağım" dedi.

FEDERASYON: ÖYLE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Ancak İtalya Futbol Federasyonu Başkanı GabrieleGravina daha sonra maçı Wembley'den Roma'ya taşımaya çalıştıklarını reddetti.

Hükümetin Covid-19tablosundaki son güncellemeye göre, Birleşik Krallık 10 bin 633 yeni coronavirüs vakası ve beş ölüm daha kaydetti.Geçen haftadaki toplam yeni vaka sayısı, bir önceki haftanın toplamına göre yüzde 31.4, ölümler ise haftalık yüzde 12,1 arttı.

Buna karşılık, İtalya Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, İtalya'nın son 24 saat içinde 495 yeni Covid-19 vakası ve virüsten 21 ölüm daha kaydettiği söylendi. 

MÜNİH DE BEKLEMEDE

Münih ayrıca kendisini Euro 2020 finali için potansiyel bir alternatif mekan olarak sundu ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder şehrin beklemede olduğunu söyleyerek, “Her zaman başka bir maça ev sahipliği yapmaktan mutlu oluruz” dedi. 

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Wembley'deki bir finalin "A planı" olarak kalmasına rağmen, "Uefa'nın kolunda bir B planı olması akıllıca olur" dedi.
(Guardian)