Japonya, daha bulaşıcı varyantların yol açtığı Covid-19 vakalarındaki artışı kontrol altına almak için mücadele ettiği ve sağlık personelinin bazı bölgelerde sağlık hizmetlerinin açık olduğu konusunda uyardığı Tokyo ve diğer bazı bölgelerde, olağanüstü hali Mayıs ayı sonuna
kadar uzattı.

ERTELEME SEÇENEĞİ SUNULMADI

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen Olimpiyatlar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve organizatörlerin sporcuların ve diğer ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için önlemlerin alınmasında ısrar etmesiyle 23 Temmuz'da başlayacak.

Muhafazakâr Yomiuri Shimbun tarafından 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre, yüzde 59 etkinliğin iptal edilmesini isterken, yüzde 39'u düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

IOC tarafından reddedilen bir seçenek olan "erteleme", ankette bir seçenek olarak sunulmadı.

‘SPOR DEVAM EDECEK’

Olimpiyatların devam etmesi gerektiğini söyleyenlerin yüzde 23'ü, bunların seyircisiz yapılması gerektiğini söyledi. Yabancı seyirciler yasaklandı, ancak yerli seyircilerle ilgili nihai karar Haziran ayında verilecek.

IOC'nin başkan yardımcısı John Coates Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Japonların etkinlik hakkındaki düşüncelerinin "endişe verici" olmasına rağmen, sporun devam etmeyeceği hiçbir senaryoyu öngöremediğini söyledi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)