Savcı, soruşturma başlatıldığını doğruladı, ancak Nice taraftarları sahayı işgal ettikten sonra herhangi bir tutuklama yapılmadığını söyledi. 

FIRLATILAN ŞİŞE OLAY OLDU

Fransız ligi (LFP), iki kulübü Çarşamba günü bir duruşmaya çağırdığını ve "şiddeti şiddetle kınadığını" belirten kısa bir bildiri yayınladı.Ev sahibi ekip, Akdeniz derbisini 1-0 önde götürürken, 75. dakikada Payet'in korner kullanmak için yerine geçerken üzerine şişe gelmesi sonucu oyun yarıda kaldı.Takım arkadaşları, Nice taraftarları ile karşılaştıklarında, Payet kalabalığa bir şişe fırlattı.

Bazı taraftarlar sahaya akın etti ve oyuncular, personel, taraftarlar ve hakemlerin karıştığı bir dövüş başladı. Marsilya Teknik Direktörü JorgeSampaoli, kendi personeli tarafından sakinleştirilmek zorunda kaldı.Maç bir saatten fazla durduruldu ve Marsilya'nın sahaya dönmeyi reddetmesi üzerine yerel saatle gece yarısından hemen önce yarıda kaldı.

‘’OYUNCULARIN GÜVENLİĞİ İÇİN…’’

Lig, "kamu düzenini sağlamak için" oyunu yeniden başlatmak isteyen yetkililerle uyum içinde olduğunu söyledi. Marsilya Başkanı Pablo Longoria, "Lig maçın yeniden başlamasını istedi. Saha işgali sırasında saldırıya uğrayan oyuncularımızın güvenliği için devam etmeme kararı aldık" dedi ve hakemin "yanımızda olduğunu" ve maçı durdurma kararı aldıklarını söyledi.

NİCE’TEN ‘SORUMLU ONLAR’ AÇIKLAMASI

Fransa futbolunun otoritesi, iptal edilen maçın akıbetinin ne olacağına ilerleyen günlerde karar verecek. Bu arada Nice, alevleri körüklediği için suçu doğrudan Marsilya takımına attı.

Nice takımından yapılan açıklamada, "Şişe atmakla suçlanan birkaç kişinin eylemlerini hiçbir şey mazur gösteremezken, olayın kontrolden çıkmasına neden olanın Marsilya'nın birkaç üyesinin tutum ve eylemleri olduğuna şüphe yok" denildi.