Borger Deutschlandfunk radyo istasyonuna, "İşimizi yapmak için oradayız, ancak iş kıyafetlerimizi giymemiz engelleniyor" dedi ve "Bu, bize işimizi nasıl yapacağımızı söyleyen tek ülke ve turnuva, biz bunu eleştiriyoruz" şeklinde ekledi.

FİVB: GELENEKLERE SAYGISIZLIK

Katar, Mart ayında FIVB Dünya Turu etkinliğine ev sahipliği yapacak ancak sahadaki kıyafetlere ilişkin katı kurallar, dünya şampiyonasında gümüş madalya sahibi Borger ve partneri Sude'nin etkinliği kaçırmasına neden olacak. Kadın oyunculardan bikiniler yerine gömlek ve uzun pantolon giymeleri istendi. Dünya Plaj Voleybolu Federasyonu olan FIVB yıldız voleybolcuların davranışını, "ev sahibi ülkenin kültürüne ve geleneklerine saygısızlık" olduğunu söyledi.

BORGER: HAVA SICAK BİKİNİ ŞART

Borger ve Sude, hafta sonu Spiegel dergisine Katarlı yetkililerin koyduğu kurallara "uymayacaklarını" söyledi. Borger, normalde “herhangi bir ülkeye uyum sağlamaktan” mutlu olacaklarını, ancak Doha'daki aşırı sıcakların bikinilerin gerekli olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Partneri Sude, Katar'ın daha önce 2019'da Doha'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışan kadın atletizm sporcuları için istisnalar yaptığına dikkat çekti. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com