Kovid-19 testi koşullarının Olimpiyatlar’a gelen katılımcılar için gevşetilmesi nedeniyle katılımcıların virüssüz olarak kabul edilmesi kolaylaştırılıyor. Olimpiyat için Çin’e giden 3 binden fazla kişiden 106'sı 4 Ocak'tan bu yana pozitif çıktı. 

Yeni değişiklik, Olimpiyatlar’a gelen katılımcıların virüssüz olarak kabul edilmesini kolaylaştırıyor.Olimpiyat için Çin’e giden 3 binden fazla kişiden 106'sı 4 Ocak'tan bu yana pozitif çıktı. 

‘OYUNLAR BAŞLAMADAN ÖNCE…’

Turnuvanın kapalı tesislerinin dışında, Pekin halkı daha sert kısıtlamalar ve yeni kapanmalarla karşı karşıya. Pekin'in Fengtai semtindeki yaklaşık iki milyon kişiye, bu hafta başlarında yerel olarak bulaşan bir avuç vaka bulunduğundan testten geçmeleri söylendi.

Ateş veya öksürük semptomları için reçetesiz satılan ilaçlar satın alan yerlilere de satın alma tarihinden itibaren üç gün içinde bir test yapmaları söylendi.Pekin yönetimi sıfır Covid-19 stratejisini sürdürürken Çinli yetkililer, Oyunlar 4 Şubat'ta başlamadan önce virüsün küçük salgınlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

'SIFIR VAKA DEĞİL SIFIR YAYILMA’

Ancak Oyun yetkilileri, Pekin 2022 Olimpiyatları Tıp Uzmanı Panelinin Başkanı Dr. Brian McCloskey ile bir medya brifinginde organizatörlerin hedeflerinin "sıfır vaka" değil "sıfır yayılma" olduğunu söylemesiyle daha fazla vakanın ortaya çıkmasını beklediklerini söylüyorlar.

Zorluğun, organizatörlerin pozitif insanları hızlı bir şekilde tespit etmesi ve izole etmesinde yattığını söyledi.Ancak belki de virüsün yayılmasının gerçekliğine bir taviz olarak, yetkililer test kurallarında hafif bir gevşeme getirdi.Katılımcıların artık virüsle pozitif olarak sayılması için 40 yerine 35'lik bir döngü eşiği (CT) standardını karşılaması gerekecek. (BBC)