Beitar Jerusalem'in sahibi Moshe Hogeg yaptığı açıklamada, Barcelona'dan sezon öncesi hazırlık maçının şehirde oynanmaması gerektiğine dair "kesin bir talep" aldığını ve bu nedenle iptal ettiğini söyledi.

‘’SİYASİ BİR KULÜP DEĞİL’’

Hogeg bir Facebook gönderisinde, "Büyük bir üzüntüyle Barcelona'ya karşı maçı iptal etmek zorunda kaldım. Barcelona'ya kızgın değilim; onlar siyasi bir kulüp değiller ve buradaki çatışmamızda yer almakla ilgilenmiyorlar. İlişkimiz iyi olmaya devam edecek" dedi ve maçı iptal etmenin zor bir karar olduğunu da sözlerine ekledi.

Maçın 4 Ağustos'ta BeitarJerusalem'in Batı Kudüs'teki stadyumunda oynanması planlanıyordu.

BARCELONA’DAN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Filistinli politikacılar, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı sürekli askeri işgaline, yasadışı yerleşim genişlemesine ve Filistinlileri tahliye etme ve evlerini yıkma politikalarına işaret ederek Barcelona'yı maçı iptal etmeye çağırdı.

Filistin Futbol Federasyonu başkanı Cibril Rajoub, Barcelona başkanı Joan Laporta'ya, Beitar'ın Teddy Stadyumu'nun 1948 savaşı sırasında Filistinlilerin kaçmak zorunda kaldığı al-Malha köyünün arazileri üzerine inşa edildiğini belirtti.

Barcelona konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

 (Middle East Eye)