Reuters’la paylaşılan rapora göre, Diego Maradona'nın ölümünü soruşturmak için atanan bir sağlık kurulu, futbol yıldızının sağlık ekibinin "uygunsuz, eksik ve umursamaz bir şekilde" hareket ettiği sonucuna vardı. 

SORUŞTURMA AÇILDI

Maradona’nın geçen yıl Kasım ayında ölümü, tüm dünyayı ve özellikle memleketi olan Arjantin’i sarsmıştı. Şok ölüm, beraberinde soru işaretleri getirdi. Arjantinli savcılar, Maradona’nın Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te kalp yetmezliğinden ölmesinden kısa bir süre sonra, kişisel doktorunun mülklerinin aranmasını emretti ve bakımıyla ilgilenen diğer kişiler hakkında soruşturmalar başlattı.

Maradona yıllarca alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etmiş ve Kasım ayında beyin ameliyatı geçirmişti. Mart ayında, ülkesinin Adalet Bakanlığı tarafından atanan bir sağlık kurulu, Maradona’nın sağlık ekibinin kendisine yeterince iyi davranmadığı yönündeki iddiaları analiz etmek için toplandı.

‘’YETERSİZ, EKSİK VE UMURSAMAZ’’

Sağlık kurulu raporunda, "Diego Armando Maradona'nın tedavisinden sorumlu sağlık ekibinin eylemi yetersiz, eksik ve umursamazdı” denildi. Rapora göre Maradona, ölümünden 12 saat önce ciddi şekilde rahatsızlanmıştı. Raporda, "Hastanın düzgün bir şekilde izlenmediği sonucuna vardık" şeklinde kaydedildi. (Guardian)