Paris'teki Stade de France'daki maç 22:00’da başlaması planlanırken, 22:36'da başladı ve kritik maçta Real Madrid, Liverpool'u 1-0 mağlup etti. Az sayıda taraftar güvenlik bariyerlerini aşmaya çalışırken, polis yerin dışında göz yaşartıcı gaz kullandı.

İNGİLİZ BAKANDAN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

İngiltere Spor Bakanı Nigel Huddleston, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dün gece Stade de France çevresindeki üzücü sahnelerden çok endişeliyiz ve ne olduğunu ve nedenini bulmak için uygun yetkililerle birlikte çalışacağız" dedi. Liverpool defans oyuncusu Andy Robertson, maçın organizasyonunun "karmaşa" olduğunu söyledi.

Liverpool taraftar grubu Spirit of Shankly, durumun "tamamen karmakarışık ve son derece tehlikeli" olduğunu söyledi. Liverpool’dan yapılan açıklamada, "Liverpool taraftarlarının bu akşam Stade de France'da karşılaştığı stadyuma giriş sorunları ve güvenlik çemberinin bozulması bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

‘RESMİ SORUŞTURMA İÇİN BAŞVURDUK’

Açıklamada, "Bu Avrupa futbolunun en büyük maçı ve taraftarlar bu gece tanık olduğumuz sahneleri yaşamamalı. Bu kabul edilemez sorunların nedenleriyle ilgili resmi bir soruşturma talep ettik" diye eklendi. 

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, "bu olaylardan etkilenenlerin yanında olduğunu ve bu konuları Fransız polisi ve yetkilileri ve Fransız Futbol Federasyonu ile birlikte acilen gözden geçireceğini" açıkladı. (BBC)