3 yıllık uzatma, Maviler’in İngiliz orta saha oyuncusu Kalvin Phillips'i kulüpten ayrılan Fernandinho'nun yerine transfer etmesini takip ediyor. 26 yaşındaki Rodri, 2019 yılında Atletico Madrid'den Manchester City'ye yaklaşık 50 milyon sterlin değerinde bir anlaşmayla katıldı ve iki Premier Lig şampiyonluğu kazandı.

‘KUPALAR YETMİYOR’

İmza töreninin ardından konuşan yıldız oyuncu, "Buraya geldiğimden beri çok başarılı olduk, bu beni çok gururlandıran bir şey. Ama dürüst olmak gerekirse, bu başarı beni başarıya daha da aç hale getirdi. Büyük şampiyonluklar kazanmaya başladığınızda, durmak istemezsiniz" dedi ve "Şehrin bana kupa kazanma konusunda en iyi şansı sunduğunu hissediyorum ve bu yüzden burada daha uzun süre kalmaktan çok memnunum" diye ekledi.

City Futbol Direktörü Txiki Begiristain, anlaşmayı kabul etmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek "Üst düzey bir profesyonelin nasıl olması gerektiğine dair mükemmel bir örnek: harika bir tavrı var, hayatını doğru bir şekilde yaşıyor, vücuduna iyi bakıyor ve her gün sıkı çalışıyor. Bu bir menajerin hayalidir ve Pep Guardiola onunla çalışmayı seviyor" dedi. (Reuters)