2020 yılının Ağustos ayında Neymar ile olan sözleşmesini feshettiğinde bir sebep belirtmeyen şirket, sözleşmenin neden feshedildiğini neredeyse bir yıl sonra açıkladı. 

Süperstar, Eylül 2020'de Alman spor giyim devinin yeni yüzü olmak için Puma ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Giyim devi yaptığı açıklamada, 2018'de şirkete bildirilen 2016'daki iddia edilen olayla ilgili soruşturmasının sonuçsuz olduğunu söyledi. Şirket, "Konuyla ilgili somut bir şekilde konuşmamızı sağlayacak tek bir gerçek ortaya çıkmadı" dedi.

OYUNCUNUN SÖZCÜSÜ YALANLAMIŞTI

Saldırı iddiasını bildiren bir Wall Street Journal makalesinde, Neymar'ın bir sözcüsü, oyuncunun iddiayı reddettiğini söyledi. Sözcü, "Neymar Jr., şu ana kadar gerçekleşmemiş herhangi bir iddianın ortaya çıkması durumunda kendisini bu temelsiz saldırılara karşı şiddetle savunacaktır" diyerek, Nike ile Neymar'ın ticari nedenlerle ayrıldığını sözlerine ekledi.

Nike, açıklamasında aksini söyleyerek, "Destekleyici gerçekleri sağlayamadan Nike'ın suçlayıcı bir açıklama yapması uygunsuz olur" dedi, ancak ekledi: "Nike, inandırıcı iddialara ilişkin iyi niyetli bir soruşturmada işbirliği yapmayı reddettiği için sporcuyla olan ilişkisini sona erdirdi."

ŞİRKET AVUKAT TUTTU

Wall Street Journal, belgelere ve isimsiz kişilere atıfta bulunarak, Nike'ın 2019'dan itibaren bir soruşturma yürütmek için avukatlar tuttuğunu ve soruşturma sırasında Neymar'ı pazarlamada göstermemeye karar verdiğini bildirdi.

Şirket yaptığı açıklamada, 2018 yılında kadının ilk ortaya çıktığında soruşturmaya hazırlandığını, ancak "çalışanın bu konuyu gizli tutma ve soruşturmadan kaçınma isteğine saygı duyduğunu" söyledi.

NEYMAR’IN BABASI: ŞANTAJ

Neymar'ın sözcüsü Wall Street Journal'a iki tarafın 2019'dan beri görüşmelerde bulunduğunu söyledi. 

Gazeteye verdiği demeçte, "Bir Nike çalışanının iddialarıyla 2016 yılında meydana gelmesi beklenen bir davanın ancak o anda ortaya çıkması çok tuhaf" dedi. Neymar'ın babası ise Nike'ı "şantajla" suçladı.

(France 24, Çeviri:Polemikhaber)