Paris Saint Germain’in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, Fransa Futbol Federasyonu’yla karşı karşıya geldi. İmaj haklarıyla ilgili olarak federasyonla yapılan anlaşmanın yeniden düzenlenmesini isteyen Mbappe, bu talebi reddedilince şok bir hamle yaptı.

Mbappe tarafından yapılan açıklamada, yıldız futbolcunun milli takım için düzenlenen medya gününe katılmayacağı belirtildi. Her oyuncunun milli takıma ilk girdiği sırada imzalanan imaj hakları anlaşması, pazarlama ve sponsorlukla ilgili görüntü haklarını içeriyor. Futbolcular maç başına 25 bin euro elde ediyor.

FEDERASYON BAŞKANI SÖZ VERMİŞTİ AMA…

Geçtiğimiz mart ayının sonunda, Fransa takımının bir sponsorunu boykot eden Mbappe’nin, federasyon ile yeniden masaya oturma isteğine Federasyonu Başkanı Noel Le Graet’ten yanıt gelmişti. O dönem yaptığı açıklamada, konunun halledileceğini söyleyen Noel Le Graet, “12 sponsorumuz var, belli ki herkes Mbappe’yi sotuyor. Bazen sinirlendiği anlaşılıyor. Bunu sessizce halledeceğiz. Belki bazı şeyleri gözden geçirmemiz gerekiyor” demişti.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Ancak aradan geçen zamana rağmen hiçbir adım atılmayınca Mbappe’nin medya gününe katılmama kararı sonrası Federasyon’dan şu açıklama yapıldı:

“Fransa takımının yöneticileri, başkan, teknik direktör ve pazarlama müdürünün huzurunda yapılan nihai görüşmelerden sonra, Fransa Futbol Federasyonu, kendisini bağlayan imaj haklarına ilişkin anlaşmayı en kısa sürede revize etmeyi taahhüt eder.”

“FFF, oyuncuların oybirliğiyle ifade edilen meşru endişeleri ve kanaatleri göz önünde bulundurarak çıkarlarını güvence altına alacak yeni bir anlaşmanın ana hatları üzerinde çalışmaktan memnuniyet duymaktadır.”