İtalya Serie A’da pazar gecesi Roma ile Atalanta karşı karşıya geldi. Roma’nın ev sahibi olduğu maçı Atalanta tek golle kazanırken, karşılaşmanın başında yaşanan bir pozisyondan sonra Jose Mourinho kırmızı kart gördü.

59 yaşındaki Portekizli teknik adam, Roma Olimpiyat Stadı’ndaki maçın 54. dakikasında hakemin kararına itiraz etmek için saha içine girdi. Roma atağında Nicolo Zaniolo ceza sahası içinde Atalanta stoperi Caleb Okoli tarafından yere indirildi. Ancak penaltı kararı çıkmadı ve Zaniolo’nun faul yaptığı kararı verildi.

Karar sonrası çılgına dönen Mourinho, orta hakem Daniele Chiffi’nin üzerine yürümek isterken güçlükle tutuldu. Portekizli çalıştırıcı kırmızı kart gördü ve sahadan ihraç edildi.

GOL ATAMADIK VE BU YÜZDEN KAYBETTİK

Maçtan sonra basın mensuplarına konuşan Mourinho, “İşler kötü gitti çünkü oynama şeklimiz göz önüne alındığında kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Sahada olanları maçı kazanacak kadar iyi iş çıkardılar ama ne yazık ki gol atamadık ve bu yüzden kaybettik.” dedi.

Kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili konuşan Portekizli hoca, “Çok net bir penaltımız verilmedi. Hakeme nedenini sordum ve Zaniolo düşmedi diye penaltı vermediği konusunda bana karşı net olmasını istedim. Bu yüzden oyuncularıma tavsiyemi değiştirmeliyim. Onlara ayaklarının üzerinde durmaya çalışma, topla oynama, bir yüzme havuzuna dalış yapar gibi palyaço ol demeliyim. Bu ligde bunu yapın, çünkü belli ki penaltıları bu şekilde alabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

INTER MAÇINDA CEZALI OLABİLİR

Mayıs 2021’den beri Roma’yı çalıştıran Mourinho, bu süre içerisinde daha önce de birçok kez kırmızı kart gördü. Mourinho, geçen yaz Real Betis ile oynanan sezon öncesi maçta üç oyuncusuyla birlikte oyundan atılmıştı. Şubat ayındaki Hellas Verona maçının sonunda sahadaki topa vuran ve hakeme sinirlenen Mourinho, uzatma dakikalarında sahadan atılmıştı.

Mourinho’nun bu hareketi nedeniyle Serie A yönetiminden ceza alıp almayacağı belli değil. Roma, milli aradan sonra 1 Ekim’de Inter’e konuk olacak.