UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin yarı final müsabakasında 91 bin 553 seyirciyle kadınlar futbolunda seyirci rekoru kırılırken, final biletini alan takım Barcelona oldu. 

‘BÜYÜLEYİCİ’

Nou Camp'ta erkekler takımını izleyerek büyüyen Barcelona kaptanı Alexia Putellas, "Bu tamamen büyülü oldu. Maç bittiğinde taraftarlar eve gitmek istemediler, biz kutlarken onlarla aramızda böyle bir bağ vardı" dedi. Ballon d'Or sahibi Putellas, “Bir sürü kız gördüm, gözlerinde kıvılcım olan çocuklar. Tarihin bir parçası olmak harika" diye ekledi. 

Gece, Barcelona'nın takım otobüsünün, başlama vuruşundan çok önce stadyumun dışında şarkı söyleyen ve bayrak sallayan binlerce taraftarın arasından geçmesiyle başladı. Kulüp, Avrupa'nın en büyük stadyumunu doldurmanın "dünyanın dört bir yanındaki genç kızlara açık bir mesaj göndereceğini” belirtmişti.

'KADIN FUTBOLU DURDURULAMAZ'

El Clasico için 99 bin 354 biletin neredeyse tamamı, kulüp tarafından büyük bir katılım kampanyasının ardından satılmıştı, ancak bazı biletlerin ücretsiz olarak dağıtılmasıyla, ne kadar taraftarın geleceği konusunda soru işaretleri vardı. Maç stadyumun yarısı doluyken başladı, ancak taraftarlar yavaş yavaş geldi ve sonunda neredeyse kapasiteye ulaştı, katılanlar bir karnaval atmosferi yarattı.

Barcelona Teknik Direktörü Jonatan Giraldez, "Maçtan önce oyuncularıma bu gece sadece finale çıkmanın yeterli olmadığını söyledim. Taraftarlarımız için bir gösteri yapmalıydık ve yaptık. Bu ne güzeldi! Hayatımız boyunca hatırlayacağız. Maç büyülüydü. Yine de böyle bir gecede hissettiğin tüm duyguları açıklamak karmaşık" dedi. 

Real Madrid Teknik Direktörü Alberto Toril, "Yarışmak, hücum etmek ve büyük bir kalabalık isteyen iki süper takım. Kadın futbolu durdurulamaz" dedi. (BBC)