Futboo'nun haberine göre; Transferde piyasanın hızla değişmesiyle birlikte son yıllarda 'rekor transfer' haberlerini sık sık görüyorduk. Bonservis ücretlerinin tavan yaptığı, paraların konuştuğu transfer dönemi bu sene biraz sönük kaldı. Bunun nedeni ise çok bariz: Koronavirüs ve onun getirdiği finansal durum.

100 milyon euro üzeri harcayan takım sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Sadece 5 takım, transferde 100 milyon euroyu geçti. Chelsea, 247 milyon euro harcama ile Avrupa piyasasının neredeyse 3'te 1'ini kendisi oluştururken Manchester City, Barcelona, Juventus ve Leeds United onları takip etti.

GEÇEN SENENİN YARISI

Bu 5 takımın harcadığı toplam para 750 milyon euro oldu. Para çok gibi gözükebilir ama son yıllara baktığımızda 100 milyon euroyu geçen kulüpler toplandığında en düşük ücret olarak göze çarpıyor. Geçen sene 100 milyon euroyu geçen kulüpler toplamda 1 milyar 317 milyon euro harcamıştı.Neredeyse iki katı! Aslında son 3 sezondur bu alanda 1 milyar euro geçiliyordu.

DEVLER SESSİZCE İLERLEDİ

İspanya'da her sene flaş bir transfer yapmasına alıştığımız Real Madrid, 40 sene sonra ilk kez bir transfer dönemini boş geçirdi. Hatta elindeki James ve Bale gibi yüksek maaşlı futbolcularını da gönderdi. Fransa'da ise her senenin transfer şampiyonu olmaya aday takımı olan PSG, sadece Icardi'nin bonservisini aldı. Onun dışında 'onlar bile' sessiz kaldı. 

SADECE 10 FUTBOLCU 50 MİLYON SINIRINI GEÇEBİLDİ

Transferde 100 milyon euroyu sadece 5 kulüp geçti dedik ama bonservisine 50 milyon euro harcanan oyuncu sayısı da iki elin parmaklarını geçmiyor. Sadece 10 futbolcu için 50 milyon euro ve üzeri bonservis harcaması yapıldı. Geçtiğimiz sezonlarda sadece İngiltere'de bile 50 milyonu geçen 10 takım görürdük. Havertz, Arthur, Osimhen, Dias, Pjanic, Morata, Werner, Chilwell, Icardi ve Thomas Partey, bonservisine 50 milyon ve üzeri ödenen futbolcular oldu.