Mali analiz uzmanları, İngiliz üst düzey takımlarının 2022-2023 sezonu için toplu olarak 1.5 milyar sterlin harcadıklarını ve bu da 2017 yaz penceresinin rekoru olan 1.4 milyar sterlinini gölgede bıraktığını söylüyor.

1.4 milyar sterlin olan bu rakam aynı zamanda yaz ve kış pencereleri de dahil olmak üzere geçen sezonun tamamında harcanan miktardır, bu da 2017-2018'de kırılan 1.86 milyar sterlinlik rekorun kırılmak üzere olduğu anlamına geliyor. 

‘COVİD-19 SONRASI TOPARLANMAYI İŞARET EDİYOR’

Gelişmelere değinen Deloitte Sports Business Group'un Müdür Yardımcısı Chris Wood, "Bu yaz transfer döneminde şimdiye kadar gördüğümüz rekor harcama seviyeleri, Premier Lig kulüplerinin iş modellerinin Covid-19 sonrası toparlandığına dair bir işaret sağlıyor. Bu cesaret verici olsa da, sorumlu ve sürdürülebilir harcama politikaları oluşturan kulüplerin önemi göz ardı edilemez” dedi. 

DUDAK UÇUKLATAN TRANSFERLER

2021'de 30 milyon sterlini aşan ücretlerle yalnızca sekiz oyuncu satın alınırken, bu yaz 14 oyuncu bu miktarın üzerinde tutarlarla transfer oldu. Liverpool’un çiçeği burnunda forveti Darwin Nunez, Benfica'dan 85 milyon sterlinle transfer döneminin en pahalısı oldu. 

Ancak Roman Abramovich'in kulübü Chelsea’nin 4.5 milyar sterline satılmasının ardından, yeni sahipleri, Brighton'ın defans oyuncusu Marc Cucurella'ya 50 milyon sterlin verirken, Manchester City'den Raheem Sterling ve Napoli'nin stoperi Kalidou Koulibaly'ye 34 milyon sterlin ödedi. Manchester United, Casemiro'yu Real Madrid'den almak için 60 milyon sterlin harcarken, yakında Ajax'tan Antony'ye 94 milyon sterlin harcayabilir. (RT)