Bu, Pogba'nın Müslüman olduğu için ürünü onaylamaya isteksiz olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açarken, Ronaldo ve Pogba’nın bu hareketleri sponsor krizi yaratabilir. 

RONALDO’NUN HAREKETİNİN MALİYETİ 4 MİLYON DOLAR

Büyük şirketler, dünya çapında milyonlarca insan izlerken, isimlerinin en iyi kulüpler ve oyuncularla ilişkilendirilmesi için çalışıyor. 

Yüksek profilli kaçınmalar, spor sponsorları için endişe verici bir eğilimi temsil edebilir. Ronaldo'nun hareketinin, borsada Coca-Cola'ya neredeyse anında 4 milyon dolara mal olduğu bildirildi.

Ronaldo daha önce oğlunun Coca-Cola içmesinden rahatsız olduğunu söylerken, Pogba'nın Barcelona efsanesi LionelMessi ile birlikte Pepsi ile yaptığı sponsorluk anlaşması nedeniyle gazlı içeceklere karşı konuşma olasılığı daha düşük.

‘’UEFA KONTROL ETMELİ’’

Sosyal medyada, Heineken müdahalesinin görüntüleri karşısında ikiye bölündü. Bir kullanıcı, "Bence bu çok saçma. Turnuva sponsorlarının ürünleri bu oyuncular tarafından kötü lanse ediliyor. UEFA, oyuncuların bu temelsiz güç gösterisini kontrol etmeli" şeklinde kaydetti. 

Bir diğeri şöyle dedi: "Sadece can sıkıcı. Sadece sorularınızı yanıtlayın ve hemen oradan çıkın.Dokunmanıza bile gerek yok. Sponsorların ürünlerinin bu şekilde kaldırılması biraz fazla."

 (RT)