Geçen Eylül ayında İsveç maçından önce yapılan basın toplantısında, "Dünyadaki hiçbir takımın en iyi oyuncusu olmadığında daha iyi performans gösterebileceğini sanmıyorum" demişti. 

YERİ DOLDURULAMAZ

Ancak önceki oyunda Portekiz, Ronaldo'nun yokluğunda Hırvatistan’ı 4-1'i alt etmişti. Bu maç, bir bakımdan, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Jota ve Joao Felix gibi önemli oyuncularla ülkenin gelecekteki futbolu için parlak bir görüntü verdi. 

Sonunda Ronaldo, Stockholm'de iki gol atarak eleştirilere cevap verdi, ancak tartışma bitmedi. Bir ay sonra Teknik Direktör Santos, beş kez Ballon d'Or alan Ronaldo’nun takıma katkısı hakkında sorularla tekrar yüzleşmek zorunda kaldı. Fernando Santos, Ronaldo'nun yeri doldurulamaz tek oyuncu olduğu konusunda ısrarcı ve ilk 11’deki yeri garanti olmasına rağmen, son zamanlarda Portekiz milli takımının Cristiano Ronaldo’suz daha iyi olacağını savunan bir fikir akımı var. 

‘’ARTIK DAHA FAZLA YILDIZ VAR’’

Milli bir kahraman olan 36 yaşındaki süperstar, takımın 2018 Dünya Kupası'nın son 16 aşamasında elenmesinin ardından dokuz aylık bir boşluk haricinde ülkesinin gündeminden hiç ayrılmadı. Portekiz, Ronaldo’nun yokluğundaki maçlarda oldukça iyi bir performans sergileyerek Uluslar Ligi’ni namağlup bitirdi. 

Futbol uzmanı olan Tomas da Cunha, "Bu takımı Euro 2016’yı kazanan takımla karşılaştırdığınızda, önemli bir yetenek farkı var. Artık dünya çapında daha fazla oyuncumuz var, bu yüzden Santos, yükselen yıldızlardan ödün vermeden bu noktada hala Ronaldo'dan en iyi sonucu nasıl elde edebileceğini bulmalı’’ dedi. 

YANLIŞ ZAMANDA SAHNEYE ÇIKTI

Portekiz forması giyen şimdiye kadarki en başarılı futbolcu olmasına rağmen, ülkesi için 102 gol attı, Ronaldo'nun sahneye yanlış zamanda çıktığına dair bir perspektif de var. Mesela, Luis Figo'nun altın nesli ile oynamak için çok geç , Rui Costa, Joao Vieira Pinto, Fernando Couto ve Paulo Sousa ile oynamak için çok erken.

‘’ZAMANI GELDİĞİNDE BIRAKACAK KADAR ZEKİ’’

Futbol muhabiri Sergio Pires, "Ancak zaman geldiğinde, Ronaldo'nun artık tüm maçlara başlayamayacağını anlayacak kadar zeki olacağına inanıyorum. Bu, onun statüsü ve çevresi nedeniyle üstesinden gelinmesi zor bir konu gibi görünse bile ve sadece sahada değil, saha dışından da etki edebilir’’ dedi. 

Ne olursa olsun, Cristiano Ronaldo en azından 2022 Dünya Kupası'na kadar kesinlikle buralarda olacak.