Rusya’nın kadın milli takımı Euro 2022'den çıkarıldı ve erkek takımı Milletler Ligi'nden ihraç edildi. Rus takımları 2022-2023 sezonunda Avrupa müsabakalarından men edildiği için, Rusya'nın 2028 veya 2032'de Avrupa turnuvalarına ev sahipliği yapma teklifleri de reddedildi.

‘CAS’A GİDECEĞİZ’

Duyurudan kısa bir süre sonra yayınlanan bir açıklamada, Rusya Futbol Birliği (RFU), "UEFA İcra Komitesi tarafından alınan kararlara kategorik olarak katılmadığını" ifade etti.

Kurumun basın servisi, "RFU, Lozan'daki Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) devam eden davalar çerçevesinde kendi çıkarlarını korumaya devam edecek ve yeni başvuru yapma hakkını saklı tutacaktır" şeklinde açıklama yaptı. Aynı kaynağa göre, RFU Onursal Başkanı Vyacheslav Koloskov, kararların "üzücü" olduğunu, ancak mevcut olaylar göz önüne alındığında olağan olduğunu söyledi.

‘RUS FUTBOLU İÇİN FELAKET OLAN SEÇENEK’

Koloskov, "UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in oyuncuların bununla hiçbir ilgisi olmadığına dair sözleri bizi biraz cesaretlendirdi. Ancak, bunlar sözde kaldı. Yapacak ne var? RFU çok akıllıca hareket etti: en iyisini umdular, ancak en kötüsüne hazırlandılar. Aslında geriye sadece ikinci seçenek kalıyor: Bana göre Rus futbolu için felaket olacak olan Asya Konfederasyonu'na geçiş" diye ekledi. 

Asya Futbol Konfederasyonu'na olası geçiş fikri, RFU'nun Genel Sekreter Yardımcısı Mitrofanov gibi önemli isimlerin daha önce “fantezi” olarak nitelendirerek olumsuz bir şekilde bahsettiği bir fikir olarak masada duruyor. (RT)