Christian Eriksen, geçen yaz Avrupa Şampiyonası’nda yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından, “Bu dünyadan beş dakikalığına ayrıldım" derken aynı zamanda sahalara Brentford takımıyla yeniden dönmeyi hedefliyor. 

Eriksen, Danimarka'nın haziran ayında Finlandiya'ya karşı oynadığı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kalp krizi geçirmesinden bu yana herhangi bir maçta oynamadı.

30 yaşındaki yıldız orta sahanın, kalp rahatsızlığı geçirdiği anda ilk müdahalesi sahada yapıldı ve daha sonra hastanede kapsamlı testlerden geçti. Kardiyoverter - defibrilatör (ICD) takılan Danimarkalı futbolcu, herkesi korkutan deneyimi hakkında konuştu. 

'5 DAKİKALIĞINA BU DÜNYADAN GİTTİM'

Eriksen, BBC Sport'a verdiği demeçte, "Kalp atışım geri gelene kadar beş dakikalığına bu dünyadan ayrıldım. Bu olağanüstü bir deneyim oldu benim için, çünkü garipti. Şimdi o anda nasıl olduğumu görmek daha da garip'' dedi. 

Finlandiya maçında yere yığılışını hatırlayıp hatırlamadığı sorulduğunda orta saha oyuncusu, “Topun dizime çarpmasını hatırlıyorum, ancak sonrasında ne olduğunu bilmiyorum. Sonra etrafımdaki insanlarla uyandım ve göğsümde bir baskı hissettim, nefesimi düzene sokmaya çalıştım. O zaman ne olduğunu anlamadım sonra bacaklarıma bir şey mi oldu? Belimi mi kırdım yoksa? Diye düşündüm'' dedi.

 

Eriksen ayrıca Danimarka'nın sağlık personeline, takım arkadaşlarına ve iyileşmesi sırasında kendisine mesaj gönderen binlerce taraftara teşekkürlerini iletti.

Eriksen, "Öncelikle çevremdeki insanlara teşekkür etmem lazım. Takım arkadaşlarım, doktorlarım, takımdaki doktorlar, sağlık görevlileri ve ardından hastanede her şeyi yapan ve kontrol eden herkese teşekkürler. İnsanlardan bana ve aileme destek mesajları geldi. Tüm mesajları görmek gerçekten çok güzeldi. Çok şanslıyım ve onlara bunu yüz yüzeyken de söyledim. Onlar olmasaydı şu anda burada olmazdım" ifadelerini kullandı.