Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle devam eden mücadelenin ilk yarısının uzatma dakikalarında, ceza alanına gönderilen topa hareketlenen Boyd ile Malili file bekçisi Mamadou Samassa sert şekilde çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle uzun süre yerde kalan iki futbolcuya sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Yaklaşık 5 dakika sonra iki futbolcu da ayağa kalktı ancak sağlık ekiplerine oyuna devam edemeyeceğini söyleyen ve göz yaşlarına hakim olamayan Samassa, yerini kaleci Muammer Zulfikar Yıldırım'a bırakacakken başının döndüğünü işaret etmesinin ardından taç çizgisi civarında bir anda yere yığıldı.

Yaşanan durum üzerine futbolcular ve sağlık ekipleri koşarak bu bölgeye gitti. Baygınlık geçirdiği anlaşılan Samassa, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Medicana Sivas Hastanesine kaldırıldı. Samassa'nın hastanede tomografisinin çekileceği öğrenildi.

TOMOGRAFİSİ YARIM KALDI

Bu arada Mamadou Samassa ağlama krizine girdiği için tomografiden çıkartıldı. Tomografiye devam edilmesi için Samassa'nın sakinleşmesi beklendi.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Samassa’nın sağlık durumu hakkında Medicana Sivas hastanesi doktoru Nöroloji Uzmanı Doçent Doktor Hatice Balaban’dan açıklama geldi. Samassa’nın durumunun iyi olduğunu söyleyen Balaban, kaleciyi taburcu edeceklerini söyledi. Balaban açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Samassa geldiğinde hemen durum değerlendirmesi yaptık. Hayati fonksiyonları açısından gayet normaldi. Kısa bir dönem gözlemledikten sonra gerekli bütün görüntüleme yöntemlerini çektik. Beyin tomografisinde, boyun tomografisinde, göğüs ve karın değerlendirmelerinde hiçbir şey saptanmadı. Şu anda durumu gayet iyi. Bütün vital bulguları iyi ama biz hastamızı 24 saat gözlem altında tutacağız. Bir problem çıkacağını düşünmüyoruz fakat sıkı denetim altında olması onun sağlığı açısından bizim için önemli. Umarım sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz.”

BAŞKAN OTYAKMAZ'DAN SAMASSA'YA ZİYARET

Maç sonrası Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, hastaneye kaldırılan kaleci Mamadou Samassa’yı ziyaret etti. Doktorundan Samassa’nın sağlık durumu hakkında bilgiler alan Otyakmaz, Samasssa’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

BURAK AYYILDIZ: SAMASSA'NIN GENEL DURUMU GAYET İYİ

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor Kulübü'nün doktoru Burak Ayyıldız, maç sırasında Beşiktaşlı Tyler Boyd ile çarpışıp baygınlık geçiren ve hastaneye kaldırılan kaleci Mamadou Samassa'nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Ayyıldız, kulübün internet sitesinde, Samassa'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kaleci Mamadou Samassa'nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Kalecimiz Mamadou Samassa, ilk yarının son dakikalarında Beşiktaşlı futbolcu Tyler Boyd ile çarpışması neticesinde, göğüs kafesine ve karnının üst kısmına aldığı darbe sonucu düşerek başının arka kısmını saha zeminine çarptı. Ardından, yaşadığı baş dönmesi, bilinç bulanıklığı ve net görememe şikayetleri ile oyuncumuzun oyuna devam edemeyeceği ve hastaneye sevkine karar verildi. Medicana Sivas Hastanesi acil servisinde yapılan tetkik ve değerlendirmeler neticesinde oyuncumuzda hayati tehlike oluşturacak bir durum tespit edilmedi. Oyuncumuzun genel durumu gayet iyi. Kontrol amaçlı, bu gece hastanede yatırılması planlandı."