Spor Hukukçusu Kerem Olcayto tartışmaları Polemik Haber’e değerlendirdi. Galatasaray’ın Federasyon’a başvurulup Tahkim’de de reddedilen konuların yeniden gündeme getirilemeyeceği açıklamasına Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu’nu referans gösteren Olcayto, Fenerbahçe’nin yapacağı başvurunun ilk olacağını söyledi.

Konunun örneklerinin Avrupa’da olduğunu söyleyen Olcayto, “İtalya Serie A Ligi 1929’da profesyonelleşiyor ama şampiyonluklar 1898 yılından itibaren geçerli sayılıyor. Almanya Bundesliga 1963’de kuruluyor. 1903 yılında başlayan lig şampiyonlukları da geçerli sayılıyor. Hollanda’da profesyonel ligler 70’li yıllarda başlamasına rağmen geçmiş şampiyonluklar da hesaplanıyor” dedi.

“MİLLÎ TAKIMI DA GEÇERSİZ Mİ SAYALIM?”

Galatasaray’ın 1959 öncesinde oynanan liglerin ulusal olmadığı argümanını da değerlendiren Olcayto, “1959’dan 1967 yılına kadar Süper Lig’e 3 şehrin takımı kabul ediliyor. Hatta Millî Takım da 3 şehrin takımlarından oluşuyor. Bu mantıkla Millî Takımı da geçersiz kabul etmek gerek. Ayrıca bu ligler Millî Küme ya da Ulusal Lig adıyla oynatılıyor. Bölgesel olması mümkün değil” İfadelerini kullandı.