Beşiktaş ile hem Ziraat Türkiye Kupası hem de Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Sergen Yalçın, kulüpten ayrıldıktan sonra ilk kez konuşarak geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

Ajansspor’un haberine göre, Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerine devam etmeden önce dinlenmeyi tercih edeceğini söyleyerek antrenörlük mesleğinden kopmayacağını belirtti.

Yalçın, yaptığı açıklamada, “Benim mesleğim teknik adamlık. İşimi devam ettirmek zorundayım” diye konuştu.

Türkiye’de teknik direktörlerin durumuna da değinen Yalçın, “İşimiz kolay mı, değil elbette. Maalesef Türkiye’de teknik adamların bir kulüpteki kariyeri çok uzun sürmüyor” ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın, Galatasaray’ın efsanesi Fatih Terim ile yollarını ayırmasına vurgu yaparak “Türkiye, teknik adamlar için en zorlu ülkelerden biri” diye vurguladı.

HELALLİK İSTEDİ

Beşiktaş ile yollarını ayırdığı sürece de değinen ünlü teknik adam, “Ayrılmayı hiç istemezdim fakat yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü” dedi.

Ayrılık konusunda sadece Beşiktaş taraftarına verdiği sözü tutamadığı için üzüldüğünü ileten Yalçın, “Beni Beşiktaş’a taraftar getirdi. Onlara söz vermiştim fakat gelinen durum bu ayrılığa neden oldu. Taraftardan isteğim bana haklarını helal etsinler” ifadelerini kullandı.

DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Sergen Yalçın, Türkiye’de teknik direktörlere tanınan sürenin azlığından yakınarak, “Çok kolay insan harcanabiliyor burada. Çok çabuk insan tüketiyoruz ve şartlar, teknik adamlar için gün geçtikçe zorlaşıyor. En son Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Fatih Terim gibi bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini. Bu şartlar altında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ünlü teknik adam henüz gelecek planı yapmadığı belirterek yeni başarılara yelken açmak istediğini söylerken Beşiktaş taraftarına takıma destek olma çağrısında bulundu. Yalçın, “Beşiktaş’ın hep iyi olmasını diliyorum. Taraftarlar ve camia bu takıma destek vermeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.