Süper Lig'e istediği başlangıcı sağlayamayan ve ilk 8 haftada sadece 6 ppuan toplayabilen Yeni Malatyaspor'da, İrfan Buz'un görevine son verilmişti.

TEKNİK ADAMLA ANLAŞILDI

Bu ayrılık sonrası teknik direktör arayışlarını sürdüren Yeni Malatyaspor’un Marius Sumudica ile anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Rumen teknik direktörün kısa süre içerisinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.


 

ÖNCELİĞİNİN TÜRKİYE OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Daha önce yaptığı röportajda, “Şu anda benim en büyük önceliğim, Türkiye’ye geri dönmek.” diyen Sumudica anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte önceliğini de sonuçlandırmış olacak.

MOTİVASYON KONUŞMASI HALA HAFIZALARDA

Gaziantep FK’yı çalıştırdığı dönemde futbolculara yaptığı motivasyon konuşması dikkat çeken Sumudica, “50 saniye içinde 30 bin lira bonusu kaybettiniz. Arkanızdaki insanlara bakın. 1500-2000 liraya çalışıyorlar. Deli gibi malzeme topluyorlar. Onlar bu bonusu bekliyordu. Her şeyi mahvettiniz!” ifadelerini kullanmış ve ardından takımıyla çıktığı maçlarda uzun süre yenilgi görmemişti.

BEŞİKTAŞ MAÇIYLA TARTIŞILMIŞTI

Öte yandan Türkiye’de yaptığı her hareketi olay olan Rumen hoca, Beşiktaş maçı sonrası kartal pozu vermenin yanı sıra aldığı galibiyetten sonra çiftetelli bile oynamıştı. Deneyimli ismin yeni dönemindeki hareketleri şimdiden merak ediliyor.