Avrupa şampiyonu Chelsea, Londra kulübünün Rus sahibi Roman Abramovich'e uygulanan yaptırımların ardından artık İngiliz hükümeti tarafından etkin bir şekilde kontrol ediliyor. 

Alman Tuchel, Chelsea'nin 3-1’lik skorla aldığı galibiyetin ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Garip hissetmedim. Maç günleri gelmek için sabit bir programa sahip olmak yardımcı oluyor. Bu herkesin alıştığı bir rutin ve size kendinizi güvende hissedeceğiniz bir yapı veriyor” dedi. 

Tuchel, "Elbette, çok fazla dikkat dağıtma var ve açıkçası yaptırımlarla birlikte başka bir dikkat dağınıklığı seviyesi var. Bunun farkındayız ve bunu kabul ediyoruz" diye ekledi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından inceleme altına alınan Abramovich, geçen hafta Premier Lig kulübünü satacağını açıkladı ancak bu süreç şu anda beklemede.

TÜM KULVARLARDA İDDİALI GİDİYOR

Tuchel'in ekibi, üst üste dört lig galibiyeti serisine sahip ve FA Cup çeyrek finalinin yanı sıra önümüzdeki Çarşamba günü Fransa temsilcisi Lille'e karşı Şampiyonlar Ligi'nin son 16 maçının rövanşını oynayacak. 

Tuchel, "Genel olarak oyuna duyduğumuz heyecan ve sevgi bize yardımcı oluyor. Odaklanmak ve yaptığımız şeyden zevk almak en iyi şey. Takım Norwich City'ye karşı çok iyi bir karakter sergiledi ve mevcut koşullar altında böyle performanslar ortaya koydukları için gurur duyabiliriz ve onlara güvenmekte haklıyız" dedi. (Reuters)