Maradona, 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Meksika'da İngiltere'ye karşı 10 numaralı formayı giydi. Maçın 51. dakikasında, topu tartışmalı bir şekilde ağlara göndererek Arjantin'i öne geçirdi, bu gol "Tanrı'nın Eli" olarak ünlendi. 

Sadece dört dakika sonra, kendi yarı sahasından dripling yaparak Dünya Kupası tarihinin en iyi golü olarak anketlerde düzenli olarak en üst sıralarda yer alan muhteşem bir gol daha kaydetti.

İngiliz orta saha oyuncusu Steve Hodge, maçtan sonra Maradona'nın formasını aldı ve Çarşamba günü, 19 yıl sonra İngiltere Ulusal Futbol Müzesi'nde sergilenen formayı müzayedeye çıkaracağını duyurdu. Londra merkezli müzayedeci Sotheby's, gömleğin en az 5.23 milyon dolara satılmasını bekliyor.


Diego Armando Maradona'nın grafitisi

‘GERÇEK FORMA DEĞİL’ TARTIŞMASI

Ancak Maradona'nın kızı ve eski eşi, formanın gol sırasında Arjantinli futbolcunun üzerinde olmadığını ve maçın ilk yarısında giyildiğini söyleyerek tartışma yarattı. Dalma Maradona, Metro radyosunda "Babamın ikinci yarıda giydiği forma değil" dedi. Maradona, “Ona sahip olmadığından eminim ve kimde olduğunu biliyorum. Kimde olduğunu söylemek istemiyorum çünkü o deli" diye ekledi. 

Maradona'nın eski eşi Claudia Villafane ise, Hodge'un tarihi formayı satmasına gerek olmadığını söyledi. Clarin gazetesine verdiği demeçte, "İyi bir amaç için açık artırma yapmadığı sürece paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Arjantin Futbol Federasyonu satın alırsa iyi olur" dedi. 

Kasım 2020'de kalp durmasından öldüğünden beri Maradona'nın ailesi, mirasıyla ilgili bir dizi skandala ve mahkeme savaşına karıştı. 60 yaşındaki Napoli ve Boca Juniors’ın eski oyuncusu, yaygın olarak tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul ediliyor ve dünya çapında, özellikle Arjantin'de milyonlarca insan için bir kahraman. (Reuters)