Tokyo 2020 Olimpiyatları organizatörleri, Japonya’nın etkinlik boyunca devam edecek başkent için bir corona virüs olağanüstü hal ilan etmesinin ardından Perşembe günü Oyunları seyircisiz düzenlemeyi kabul etti.

Yaygın olarak beklenen hareket, hükümet, Tokyo organizatörleri ve Olimpiyat ve paralimpik temsilciler arasındaki görüşmeler sonrasında yapıldı.

Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto, Oyunların sınırlı bir formatta düzenlenmesinin “üzücü” olduğunu söyledi ve bilet alanlara özür diledi.

Başbakan Yoshihide Suga, son derece bulaşıcı Delta COVID-19 varyantının yayıldığı Tokyo’nun başka bir enfeksiyon dalgasının kaynağı olmasını önlemenin gerekli olduğunu söyledi.

Yasak, 23 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılması planlanan Tokyo Oyunlarını, gösteriş ve gösteri için son umutlarından yoksun bırakıyor.

Japonya’nın on yıl önce meydana gelen yıkıcı bir depremin ardından küresel sahnede ayakta kalması için bir şans olarak görüldüğünde, bu gösterişli etkinlik geçen yıl pandemi tarafından ertelendi ve büyük bütçe aşımlarından etkilendi.

Kaynak: Sözcü