2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde deplasmanda Portekiz’e 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası şansını kaybeden Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kuzey Makedonya’ya 1-0 mağlup olarak aynı kaderi paylaşan son Avrupa şampiyonu İtalya ile Konya’da özel maçta karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maça çok iyi başlayan Türkiye, henüz 4. dakikada Cengiz Ünder ile öne geçti. İtalya, 35. dakikada Cristante, 39 ve 69. dakikalarda Raspadori’nin golleriyle mücadele 3-1 öne geçti. Türkiye, 83. dakikada Serdar Dursun ile farkı bire indirse de, kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 İtalya’nın üstünlüğü ile sona erdi.

İTALYA’YA KARŞI GALİBİYETİMİZ YOK

A Milli Takım, İtalya ile 15’inci kez karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar; bugüne kadar İtalya ile karşılaştığı 15 maçın 11’ini kaybederken 4’ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

A Milli Takımı, İtalya ile son olarak EURO 2020’nin açılış maçında karşı karşıya gelmiş ve sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

KALE ALTAY BAYINDIR’A EMANET

Milli takım, Portekiz maçında forma giyen Uğurcan Çakır’ın yerine kaleyi Altay Bayındır’a emanet etti. Böylelikle Altay, 3’üncü kez milli formayı giydi. Portekiz maçında 11’de görev alan Orkun’un yerine Dorukan, Zeki Çelik’in yerine Mert, Berkan’ın yerine Rıdvan İtalya karşısında görev yaptı.

SALİH ÖZCAN İLK KEZ FORMA GİYDİ

Daha önce Almanya alt yaş milli takımlarında görev yapan Salih Özcan, A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullanmıştı. Portekiz maçının ardından Konya’ya gelen ve İtalya maçı öncesinde kadroya dahil edilen Salih Özcan, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Salih Özcan, 62. dakikada Dorukhan Toköz’ün yerine oyuna dahil olarak Milli formayı ilk kez giymiş oldu.