Pazartesi günü, Portekiz kaptanı Ronaldo iki şişe Coca-Cola’yıönünden kaldırdı ve insanları su içmeye teşvik etti.Ertesi gün, Müslüman olan Fransız orta saha oyuncusu Pogba, bir şişe Heineken birasını önünden kaldırdı. İtalyan oyuncu Manuel Locatelli de Çarşamba günü Coca-Cola'yı suyla değiştirdi.

UEFA: POGBA’YI ANLIYORUZ

Turnuva organizatörleri yaptığı açıklamada, "UEFA, katılan takımlara ortaklıkların turnuvanın sağlanması ve gençler ve kadınlar da dahil olmak üzere Avrupa genelinde futbolun gelişiminin sağlanması için vazgeçilmez olduğunu hatırlattı" dedi.

UEFA'nın Euro 2020 turnuva direktörü Martin Kallen, oyuncuların sözleşmeye bağlı olarak "turnuva düzenlemeleri federasyonu aracılığıyla uymaları" gerektiğini söyledi.Ancak Pogba gibi dini nedenlerle bu tür şeyler yapan oyuncuların hareketlerini anladığını söyledi.

‘’ÜLKE FEDERASYONLARI ÜZERİNDEN YAPABİLİRİZ’’

Takımlara sözleşme düzenlemeleri hatırlatıldı ve Kallen, disiplin cezasının "olasılık" olduğunu söyledi.UEFA, oyunculara doğrudan para cezası vermek niyetinde değildir ve herhangi bir yaptırım, ulusal federasyonların takdirindedir.

Kallen, "Asla oyunculara doğrudan UEFA tarafından ceza kesmiyoruz, bunu her zaman ulusal federasyon aracılığıyla yapacağız ve daha sonra oyuncuya daha ileri gidip gitmeyeceklerine bakabilirler, ancak şu an için doğrudan oyuncuya gitmiyoruz" dedi ve "Katılımcı federasyonlar tarafından imzalanmış yönetmeliklerimiz var" diye ekledi. 

(BBC)