Bu kulüpler, birkaç günde çökmüş olan ayrılıkçı ligin 12 'kurucu' üyesinin bir kaçıydı. Diğer dokuz kulüp projeden vazgeçti ancak Barcelona, Juventus ve Real Madrid bunu reddetti.

UEFA: OLASI İHLAL NEDENİYLE

UEFA, üç takım aleyhinde "UEFA'nın yasal çerçevesinin olası bir ihlali nedeniyle" soruşturma açıldığını söyledi.

UEFA’dan yapılan açıklamada, "UEFA etik ve disiplin müfettişleri tarafından 'Süper Lig' projesiyle bağlantılı olarak yürütülen soruşturmanın ardından, olası ihlal nedeniyle Real Madrid, Barcelona ve Juventus hakkında disiplin soruşturması başlatıldı’’ denildi.

Açıklamada, "Daha fazla bilgi zamanı gelince sağlanacaktır" şeklinde eklendi.

DİĞER TAKIMLAR ‘İYİ NİYET KATKISI’ YAPACAK

İlgili diğer dokuz kulüp - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter Milan ve Atletico Madrid - katılımlarından dolayı Avrupa futbolunun yönetim organı tarafından cezalandırıldı.

Avrupa çapında çocuklara ve altyapıya fayda sağlamak için toplam 15 milyon euro iyi niyet katkısı yapmayı kabul ettiler. Ayrıca bir sezonluk için UEFA gelirlerinin yüzde 5'i kesilecek.

Her biri, gelecekte izinsiz bir turnuvaya katılmak isteyen kulüplerin her biri 100 milyon avro para cezası ile karşı karşıya kalacağı konusunda UEFA’ya taahhüt verdi. 

Beyannamenin başka herhangi bir şartını ihlal etmeleri halinde yarıya kadar para cezasına çarptırılacaklar. 

Avrupa Süper Ligi başkanlığına atanan Real Madrid Başkanı Florentino Perez, geçtiğimiz günlerde projeye katılmayı kabul eden 12 kulübün "bağlayıcı sözleşmeleri" olduğunu ve "ayrılamayacağını" söyledi.

(BBC, Çeviri:polemikhaber)