UEFA, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin askeri operasyona dönüşmesi sonrasında olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantıda 28 Mayıs'ta St. Petersburg'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin geleceği ve iki ülkede oynanacak uluslararası maçlar görüşülecek.

Organizasyondan yapılan açıklamada, "Rusya ve Ukrayna arasındaki durumun değişimini takiben, UEFA Başkanı, değerlendirme yapmak ve gerekli tüm kararları almak için 25 Şubat Cuma günü saat 10.00'da için İcra Komitesi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "UEFA İcra Komitesi toplantısından sonra daha fazla ayrıntı paylaşılacaktır" dendi.

UEFA'nın 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Krestovsky Stadı'nda yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi final maçının yerini değiştirmesi bekleniyor.

LONDRA ADAY

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Egemen ülkeleri işgal eden Rusya'da futbol organizasyonu düzenlenemeyeceğini" söylemişti. Final maçının St. Petersburg kentinden alınması çağrısında bulunan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da bu mücadeleye ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydetmişti.

UEFA, 2 Mart Çarşamba günü Kiev'de Dinamo Kiev ile Sporting Lizbon arasında oynanması planlanan Gençler Ligi maçını da ertelemişti.