FIFA ve UEFA, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rus kulüplerini ve milli takımını organizasyonlardan men ettiğini duyurdu. Mevcut organizasyonlardan elenen Rus kulüpleri ve milli takımı ikinci bir duyuruya kadar FIFA ve UEFA organizasyonlarında mücadele edemeyecek.

Bu karar sonrası Süper Lig şampiyonu ve Türk takımları için avantaj yaratacak. Son dönemde Avrupa’da aldığı başarısız sonuçlarla ülke sıralaması olarak geride kalan ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkını kaybeden Türkiye, Rusya için alınan karar sonrası ümitlendi.

DOĞRUDAN KATILMA DA İHTİMALLER ARASINDA

UEFA'nın aldığı bu kararın gelecek sezon da geçerliliğini koruması halinde Süper Lig'i birinci sırada bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için iki ön eleme maçı yerine 1 ön eleme mücadelesi oynayacak.

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma ihtimali de bulunuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanan iki takımın aynı ülkeden çıkması halinde 1 takımlık kontenjan açılacak. Bu durum, geçen sezonun UEFA sıralamasında 13. olan Türkiye'de şampiyon olacak takımın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacağı anlamına geliyor.