Rusya, 2014 yılında Kırım'ı Ukrayna'dan ilhak etti ve Moskova yarımadayı Rusya'nın bir parçası olarak görüyor, ancak uluslararası olarak bölge, Ukrayna'nın bir parçası olarak kabul ediliyor.

RUS MİLLETVEKİLİ: PROVAKASYON

Ukrayna'nın yeni forması, Avrupa Şampiyonası başlamadan günler önce Pazar günü, Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko'nun Facebook sayfasında açıklandı. 

Sarı formanın önü beyaz renkte ve Ukrayna sınırlarını gösteriyor. Arka kapağın üst kısmında “Ukrayna'ya Zafer!” yazan bir slogan var.

Rus haber ajansı RIA, Rus milletvekili Dmitry Svishchev'in forma tasarımının "siyasi bir provokasyon" olduğunu söylediğini aktardı. Rus topraklarını içeren bir Ukrayna haritası göstermenin yasadışı olduğunu söyledi.

Moskova ve Kiev arasındaki ilişkiler, Kırım'ın ilhakından ve 2014'te Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli ayrılıkçı isyanın başlamasından sonra keskin bir şekilde kötüleşti.

İKİ ÜLKE TURNUVADA BOY GÖSTERECEK

Ukrayna, EURO 2020 açılış maçını 13 Haziran'da Amsterdam'da Hollanda ile oynayacak ve C Grubu'nda Avusturya ve Kuzey Makedonya ile karşı karşıya gelecek. 

Rusya 12 Haziran'da St. Petersburg'da Belçika ile karşılaşacak ve B Grubu'nda Danimarka ve Finlandiya ile oynayacak.

(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)