Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi 5. ve son maçında Vakıfbank ile Fenerbahçe VakıfBank Spor Sarayı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-0 kazanan sarı-siyahlılar seriyi 3-2 yaptı ve şampiyon oldu. Mücadelenin ardından sezonun en iyileri de açıklandı. Final serisinin en değerli oyuncu Vakıfbank’tan Zehra Güneş seçildi.

Sultanlar Ligi’nde final serisinin enleri şöyle:

Özel ödül
Melissa Vargas (Fenerbahçe)

En iyi libero
Gizem Örge (Fenerbahçe)

En iyi pasör
Cansu Özbay (Vakıfbank)

En iyi orta oyuncu
Eda Erdem Dündar (Fenerbahçe)

En iyi smaçör
Gabi (Vakıfbank)

En iyi pasör çaprazı
Isabelle Haak (Vakıfbank)

Final serisinin en değerli oyuncusu
Zehra Güneş (Vakıfbank)

ZEHRA GÜNEŞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

22 yaşında 10. kupasını kazanan orta oyuncu Zehra Güneş, ligde %51 hücum ortalaması ile toplam 200 sayı buldu. Set başına 0.97 blok ortlaması da tutturan Güneş, 69 blok bulurken 7 de ace attı.

ZEHRA GÜNEŞ'İN MVP ÖDÜLÜ TARIŞMALARA NEDEN OLDU

Voleybolda sık rastlanılmayan orta oyuncuya MVP ödülü verilmesi durumu Zehra Güneş için ödülünün sosyal medyada tartışmalara neden olmasına sebep oldu. Genelde pasör çaprazına veya smaçöre verilen ödül için diğer adaylar Isabella Haak ve Brezilyalı Gabi olarak görülüyordu.

Yapılan paylaşımlarda kimi kullanıclar Zehra Güneş'in Türk olduğu için ödül verildiğini söylerken kimileri ise hak ettiği kanaatindeydi.

Yapılan paylaşımlar şu şekilde:


Gabi'nin mili takım arkadaşı olan Sheilla Castro da karar tepki gösterdi.

Ayrıca Vakıfbank SK Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih'in bordo kravatı ve mavi gömleği Fenerbahçe'ye Trabzonspor göndermesi olarak algılandı.