Muhammed bin Salman'ın, Newcastle United'ın satın alınması girişiminin başarısız olması halinde İngiltere'nin Suudi Arabistan ile ilişkisinin zarar göreceği konusunda Johnson'ı uyardığını gösterdiği iddia ediliyor.

‘’LOBİ YAPMIYORDUK’’

İngiliz gazetesine Daily Mail’e göre, Veliaht Prens Boris Johnson’a, "İngiltere Premier Ligi'nin satışı yeniden gözden geçirmesini ve düzeltmesini bekliyoruz" şeklinde bir mesaj gönderdi. Başbakan, daha sonra durumu kıdemli yardımcısı Eddie Lister'den araştırmasını istedi.

Lister, Suudilerin Premier Lig'in kararıyla "üzüldüğünü" söyledi. Lister Daily Mail'e "Onları satın almaları veya almamaları için lobi yapmıyorduk" dedi.

‘’DAHİL OLMADIK’’

Bir sözcü BBC'ye verdiği demeçte, "Yurtdışı yatırımı memnuniyetle karşılıyor olsak da, bu ilgili taraflar için ticari bir meseleydi ve hükümet, Newcastle United'ın satışı ile ilgili devralma görüşmelerine hiçbir noktada dahil olmadı" dedi. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) liderliğindeki bir konsorsiyum, Premier Lig'in satın almayı engellemesinin ardından kulübe olan ilgisinden vazgeçti. (Middle East Eye)