Reuters'e projenin hala gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorulduğunda Agnelli, "Açıkçası hayır, durum böyle değil" dedi.

‘’ÇALIŞIR DURUMDA DEĞİL’’

Agnelli, Avrupa futbolunun değişmesi gerektiğine ikna olduğunu ve ayrılık girişiminin nasıl yapıldığına dair hiçbir pişmanlığı olmadığını ısrarla vurguladı. Dünyanın en iyi rekabeti yaratacağını belirterek, “Bu projenin güzelliğinden hala şüphem yok ama itiraf etmeliyim ki, o projenin şu anda hala çalışır durumda olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Daha önce, Süper Lig planları perişan olduktan sonra "projeyi yeniden şekillendirme" sözü veren Agnelli, tartışmalı ligin kurulmasının resmileşmesinden sonra sadece 48 saat sonra ani bir U dönüşü sinyali verdi. Bu U dönüşünün ana nedenlerinden biri, İngiliz kulüplerinin ligden çekilmesiydi.

BİLDİRİ YAYINLANDI: GERİ ADIM YOK

Avrupa Süper Ligi (ESL) yayınladığı bildiride, "İngiliz kulüplerinin üzerlerindeki baskı nedeniyle bu tür kararları almaya zorlanmalarına rağmen, teklifimizin Avrupa yasaları ve yönetmelikleriyle tamamen uyumlu olduğuna ikna olduk. Mevcut koşullar göz önüne alındığında, tüm futbol topluluğu için dayanışma ödemelerini geliştirirken taraftarlara mümkün olan en iyi deneyimi sunma hedeflerimizi her zaman aklımızda tutarak projeyi yeniden şekillendirmek için en uygun adımları yeniden gözden geçireceğiz" denildi.

‘’STATÜKONUN DEĞİŞMESİ LAZIM’’

Real Madrid’in başkanı Florentino Pérez başkanlığındaki ESL, ortaya çıkan herhangi bir yarışma başlangıçta planlananla çok az benzerlik gösterse de, ortaya çıkan sonuçlardan habersiz, projeyi çalışır hale getirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Avrupa Süper Ligi, Avrupa futbolunun mevcut statükosunun değişmesi gerektiğine ikna oldu. Yeni bir Avrupa rekabeti öneriyoruz çünkü mevcut sistem çalışmıyor’’ diyerek, “Önerimiz, pandeminin bir sonucu olarak tüm futbol topluluğunun yaşadığı mali zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere futbol piramidi için kaynaklar ve istikrar üretirken sporun gelişmesine izin vermeyi amaçlıyor. Ayrıca tüm futbol paydaşlarına maddi olarak geliştirilmiş dayanışma ödemeleri de sağlayacaktır" dedi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)