Tottenham, Cumartesi günkü Manchester United yenilgisi de dahil olmak üzere son yedi lig maçının beşini kaybetti. İngiliz takım, Premier Lig'de lider Chelsea'nin 10 puan gerisinde sekizinci sırada yer alıyor.

'BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİM'

Takımın sportif direktörü Fabio Paratici yaptığı açıklamada, "Bu kararı almak zorunda kaldığımız için üzgünüm. Nuno ve ekibinin başarılı olmayı ne kadar istediğini biliyordum" dedi. 47 yaşındaki Portekizli, Wolves'ta geçirdiği dört yılın ardından Haziran ayında iki yıllık bir sözleşmeyle Tottenham’ın başına geçmişti.

Paratici, "Nuno gerçek bir beyefendi ve burada her zaman memnuniyetle karşılanacaktır. Kendisine ve ekibine teşekkür etmek ve onlara gelecek için iyi dileklerde bulunmak istiyoruz" diye ekledi.

RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

Kulislerde konuşulan isim olan 52 yaşındaki İtalyan Conte, İnter’i 11 yıl sonra ilk kez Serie A şampiyonu yapmasından sonra takımından ayrılmıştı. Eski orta saha oyuncusu olan Conte, ayrıca 2011-14'ten Juventus'u yönetti, üç Serie A şampiyonluğu kazandı ve 2014-16 yılları arasında İtalyan milli takımının sorumluluğunu üstlendi. Tottenham, Jose Mourinho'nun Nisan ayında ayrılmasının ardından Conte ile görüştü ancak hocanın talepleri üzerine endişeler nedeniyle anlaşma yapmamayı tercih etmişti.

BBC