Yapılan açıklamada, "Şimdi kararına saygı duymalı ve yıllardır profesyonelliği, bağlılığı ve tutkusu ve Real Madrid için ne ifade ettiği için minnettarlığımızı ifade etmeliyiz" denildi.

Açıklama, "Zidane, Real Madrid’in en büyük ikonlarından biridir ve mirası, kulübümüzde bir teknik direktör ve oyuncu olarak başardıklarının ötesine uzanır. Real Madrid taraftarlarının kalbinde bir yeri olduğunun ve Real Madrid'de her zaman bir evi olacağının farkında" şeklinde devam etti.

İLK DÖNEMİNDE 9 KUPA KAZANDIRDI

Zidane, Madrid'i 2016-2018 arasındaki en başarılı sezonlarında arka arkaya üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile çıkardıktan sonra ilk kez kulüpten ayrılmıştı. 

Neredeyse 2.5 yıllık döneminde iki Kulüpler Kupası, iki UEFA Süper Kupası, bir lig şampiyonluğu ve bir İspanyol Süper Kupası dahil olmak üzere toplam dokuz kupa kazanmıştı.

İKİNCİ DÖNEMİ HÜSRAN

Zidane’nin ikinci görevi, ilk kez ayrılmasının üzerinden bir yıldan az bir süre sonra, Mart 2019’da başladı. 

Takım, Şampiyonlar Ligi'nin 16 turunda Barcelona'ya rakibini kaybetmesi ve Ajax'a elenmesi gibi felaket bir sezonun ardından krizdeydi. Ayrıca, ligi Atlético Madrid'in iki puan gerisinde tamamlayan başkent ekibi, şampiyonluğa ulaşamadı.

Şampiyonlar Ligi'nde, Zidane takımı yarı finale taşıdı ve sonunda Chelsea tarafından elendi. Copa del Rey'de Madrid, son 32 turunda üçüncü lig kulübü Alcoyano'ya yenildi.