İlk sezonu milyonlarca izleyiciye ulaştıktan sonra çok sevilen Squid Game’i gerçek bir yarışmaya dönüştüren Netflix, 456 yarışmacının katıldığı gerçek yarışmanın çekimlerine Birleşik Krallık'taki bir stüdyoda devam ediyor.

‘GÖZYAŞLARI İÇİNDE AYRILDILAR’

İngiltere merkezli Sun, ilk oyunda yarışırken stüdyodaki soğuk hava nedeniyle birden fazla kişinin tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu iddia eden isimsiz bir yarışmacıyla konuştu.

İsmi açıklanmayan yarışmacı, "Hipotermi başlasa bile, o zaman insanlar mümkün olduğu kadar uzun süre kalmaya istekliydi çünkü çok fazla para ödülü var. Pek çoğu hareket etmemeye kararlıydı, bu yüzden orada çok uzun süre soğukta durdu. Milyoner olacaklarını düşünerek gelenler oldu ama gözyaşları içinde ayrıldılar" dedi.

Yarışmacı, "Bir savaş bölgesi gibiydi. İnsanlar sağlık görevlileri tarafından götürülüyordu ama biz bir şey söyleyemedik. Konuşursan, işin dışında kalırsın. Birinin 'doktor' diye bağırdığını duyduk ama ekip yoluna devam etti” diye ekledi.

‘İDDİALAR DOĞRU DEĞİL’

Raporların ortaya çıkmasının ardından Netflix, üç kişinin "hafif tıbbi durumlar" nedeniyle tedavi edildiğini söyledi. BBC'ye konuşan bir sözcü, sağlık görevlilerinin her zaman sette olduğunu ve "tüm uygun güvenlik prosedürlerini uyguladıklarını" söyleyerek "Sette hava çok soğuk ancak katılımcılar buna hazırlıklı, ciddi yaralanma iddiaları doğru değil" diye ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER